tech365
5G

Zuid Korea verwacht 5G verbindingen vanaf 2017 uit te rollen

Steeds meer mobiele gebruikers in Nederland beginnen te de beschikking te krijgen over een 4G verbinding op hun apparaten. Maar toch is 4G nog steeds niet de standaard en gebruikt het overgrote deel van de gebruikers nog 3G. In Zuid Korea is dit echter flink anders, want hier wordt al gebruik gemaakt van 4G sinds 2010 en ligt de focus nu op het aankomende 5G netwerk.

Een 5G connectie is voor ons nog verre toekomst, maar in Zuid Korea is de planning om al in 2017 dit netwerk uit te gaan rollen. Binnen 3 jaar na de start van de uitrol moet het netwerk toegankelijk zijn voor iedereen. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten van 5G? Op de website van Geek.com wordt een voorbeeld gegeven van de snelheid van 5G: Het downloaden van een 800MB bestand op 4G duurt gemiddeld 40 seconden; Het downloaden van ditzelfde bestand op 5G duurt gemiddeld 1 seconden!

De immense snelheden die met 5G behaald kunnen worden geven ruimte voor nieuwe technieken op mobiele platformen. Je kun hierbij denken aan het aanbieden van bijvoorbeeld 4k streaming video. Er gaan geruchten dat Sony een smartphone ontwikkeld heeft die ondersteuning biedt voor 4K video, dus heel erg vreemd is die gedachte niet dat dit ook gestreamd zal gaan worden in de toekomst. Daarnaast spreekt de Koreaanse overheid over het ontwikkelen van een dienst die het mogelijk maakt om hologrammen te versturen.

Deze nieuwe techniek komt echter wel met een flink prijskaartje. Om het 5G project van de grond te krijgen is er een budget van $1,5 miljard nodig, en hiervoor is de Koreaanse overheid aan het lobbyen bij lokale bedrijven. Ook wordt er gesproken over mogelijke investeerders als LG en Samsung. Deze laatste partij heeft echter al ervaring met het ontwikkelen van 5G en realiseerde een verbinding van 1Gbps.

5G

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen