Algemeen

Zorgvuldige omgang met de smartphone

De hedendaagse smartphones zijn apparaten van hoogwaardige technische kwaliteit. De productie van zo’n telefoon kost veel meer energie dan tijdens het gebruiken ervan. Het is eigenlijk een draagbare computer en zou ook zo behandeld moeten worden.

Het is een kostbare zaak om een smartphone te maken. Zo zijn er veel verschillende grondstoffen in verwerkt. Zeer waarschijnlijk denk je er als consument niet vaak over na, maar toch is het van belang om er soms bij stil te staan. Het is bedoeld om duurzaam te gebruiken. De buitenkant bestaat uit aluminium, magnesium en diverse kunststoffen. Het gebruik van metalen in plaats van plastic dient er onder andere voor dat de warmte goed afgevoerd wordt. Dit kan bij oververhitting natuurlijk wel voor problemen zorgen.

Krassen voorkomen

Metalen vertonen sneller krassen dan kunststoffen. Dit valt erg op bij gekleurd metaal. Dit is dan ook de reden dat er meestal bij aankoop van een smart- of iphone hoesjes worden geadviseerd. De tegenwoordige telefoons zijn een mix van metaal en kunststof, omdat metaal ook een goede geleider van elektriciteit is en hoge frequentiegolven blokkeert. Hierdoor wordt het gebruik van wi-fi verhindert.

De meeste smartphones hebben glazen panelen aan de voorkant en keramisch glas aan de achterkant. Dit is aan de ene kant goedkoop en aan de andere kant bedoeld om de telefoon geschikt te maken voor het draadloos opladen. Metaal is daarvoor niet geschikt.

Het nadeel van het gebruik van glas is de breekbaarheid. Bovendien wordt het snel vuil; je vingers laten hun afdrukken erop na. Dit materiaal zorgt er ook voor dat het ontwerp van het apparaat beperkt blijft.

Plastic als voordeel

Dat is de reden dat er in plaats van glas plastic wordt gebruikt bij de moderne varianten. Dit heeft als bijkomend voordeel dat er geen storing is met interne antennes. Zo voorkomt polycarbonaat netwerkproblemen. Het is daarnaast goedkoper in productie.

Het nadeel hiervan is dat de warmtegeleiding een stuk minder is. Als de hitte extreem zou oplopen zou de binnenkant van de telefoon kunnen opwarmen. Dit zou de batterij weer kunnen aantasten. De keuze is natuurlijk aan de gebruiker.

Wanneer je de voorkeur geeft aan glas, dan kunnen gebruikers hun machines het best beschermen met smartphone hoesjes. Je kunt dan kiezen uit verschillende opties. Zo kun je een bookcase nemen, die vaak van leer of kunstleer zijn gemaakt. Deze hoes opent aan de zijkant.

Een flipcase is een variant hiervan en opent naar boven of beneden. Je kunt ook kiezen voor een backcover, die de achterkant en zijkanten beschermt. Het is in ieder geval van belang om de telefoon de bescherming te geven die het verdient, zodat het nog jaren lang meegaat.

Deze advertorial is geschreven door Phone Factory

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button