Social media

Zo zou Instagram voor Windows 95 eruitzien

Instagram is de laatste jaren niet meer weg te denken uit ons Social Media landschap. Ik vind het persoonlijk een van de leukste platformen ondanks het regelmatig wijzigende algoritme voor je feeds. Er wordt genoeg op Instagram gemopperd en vaak is het ook wel terecht dat niet alles even lekker tot zijn recht komt. Maar stel dat je de huidige app in het tijdperk van Windows 95 zou plaatsen, zou het dan beter of slechter zijn? Even een stapje met het nu naar vroegah!

De Russische designer Misha Petrick neemt je mee in Instagram voor Windows 95. “Ik maakte deze gifjes omdat ik aan kinderen van nu wil laten zien hoe ons internet eruitzag toen wij hun leeftijd hadden,” vertelt Petrick aan The Creators Project. “We zijn allemaal kinderen van de jaren negentig en voor ons was Windows 95 supercool. Het wordt heel grappig als je die twee dingen met elkaar vermengt.”. Het is helemaal waar en ik kan mij nog goed herinneren hoe Windows 95 de bom was. Grafisch geweldig en een waanzinnige interface. Oh, en ik installeerde hem gewoon nog lekker vanaf een floppy. Maar liefst 21 stuks zelfs.

Instagram in de tijd van Windows 95 is natuurlijk een beetje raar. Toch geven de gifjes een tof beeld van hoe de app met zijn filters, notificaties en feed. Let maar eens goed op de namen van de filters, iemand een Apple II look and feel voor zijn foto? Met Instgram.exe maakt Petrick een toffe stap terug in de tijd. Je mag kiezen, houden we deze versie of toch maar die van 2017?

Instgram notificatie

Instagram filters Instagram tijdlijn

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button