Automotive

Zo zit het met de regels omtrent dashcams in Nederland en andere landen

Onlangs schreven we een uitgebreide review over de handige Mio MiVue 568 touch dashcam. We hebben een tijdje met deze dashcam rondgereden en diverse opnamen gemaakt om de camera eens aan de tand te voelen. Maar hoe zit het eigenlijk met de regels omtrent een dashcam in je auto? Mag dit zomaar en wat nu als je andere mensen filmt?

Mio publiceerde onlangs een handige brochure die antwoord geeft op veel gestelde vragen over de regelgeving omtrent de populaire dashcam. In Nederland is het gebruik van een dergelijke camera in de auto toegestaan, maar dit is niet in alle landen vanzelfsprekend. Portugal bijvoorbeeld heeft de regelgeving dat je alleen een dashcam aan boord mag hebben met expliciete toestemming. Belangrijk dus om te weten waar je aan toe bent als je met een dashcam aan boord op vakantie gaat.

Onderstaand overzicht geeft je een duidelijk beeld van de regelgeving in de verschillende Europese landen. Mocht je dus regelmatig in het buitenland rijden, let dan even goed op. Dit kan je zomaar veel schelen aan bekeuringen of een inbeslagname.

Heb je vragen over de dashcam en de regelgeving dan is het verstandig om even een kijkje te nemen in de brochure van Mio.

dashcams_europa

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button