Gaming

Zo speel je retro games op je computer

Retro games blijven gewoon de bom. Of het nu Super Mario is, de wondere wereld van Zelda of ouderwets boxen met Punch Out. Simpelweg dikke pret. Nu Nintendo de Classic Mini op de markt gebracht heeft is er een makkelijke manier om dit soort games weer op je tv te kunnen spelen. Maar weet je dat dit ook gewoon op je laptop of pc kan?

Ja ik heb een passie voor dit soort oude games en consoles. Helaas heb ik de oude spelcomputers zelf niet meer. Onlangs installeerde ik RetroPi op mijn Raspberry Pi om toch weer ouderwets te kunnen gamen. Maar wat als je bijvoorbeeld in de trein zit? Dan heb je niets aan de Pi, maar kun je wel mooi je laptop gebruiken. Weer een goede reden om lekker ouderwetse games te spelen.

retro gaming nes controller 03

Je hebt helemaal geen extra apparaat nodig om van je oude games te kunnen genieten. Dat kun je ook gewoon op je computer doen. Het maakt zelfs niet uit of je een Windows gebruiker bent of Mac. Door een emulator te gebruiken kun je al je favoriete games eenvoudig spelen. Dit is eigenlijk een stukje software dat de oude spelcomputer van vroeger kan simuleren. De spellen kun je downloaden en starten en de emulator zorgt ervoor dat het allemaal werkt via je computer. Er zit natuurlijk wel een aardig generatie verschil in je laptop van nu en de consoles van vroeger.

Het voordeel van een emulator is dat ze in veel verschillende soorten te krijgen zijn. Ze zijn er voor het 8-bit Nintentdo Entertainment System, de Sega Megadrive tot aan een Game Boy aan toe. Het enige dat je nodig hebt is een emulator, een computer en een controller. Om het extra leuk te maken kun je de oude retro controllers ook gewoon met een USB-aansluiting kopen. Zelf heb ik er nu een van de NES en dit maakt het extra leuk natuurlijk.

retro gaming nes controller 02

Om je op weg te helpen heb ik hieronder een aantal emulators voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze downloaden en installeren afhankelijk van je type besturingssysteem. Heb je nog geen games (ROMS)? Download dan de games die je wilt voor de verschillende consoles op de website van Emuparadise.

Nintendo Entertainment System (NES)

Emulator Besturingssysteem
VirtuaNES Windows download
FCEUX Windows download
Nestopia OS X download
RockNES OS X download

Super Nintendo Entertainment System (SNES)

Emulator Besturingssysteem
BSNES Windows download
SNES9x Windows download
BSNES OS X download
SNES9x OS X download

Nintendo Gameboy

Emulator Besturingssysteem
BGB Windows download

SEGA Mega Drive

Emulator Besturingssysteem
Fusion Windows download
Gens Windows download
Kega fusion OS X download

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Mijn dochter heeft de FCeux op de pc, werkt perfect. Allen na een nieuwe windows 10 Pro installatie reageert de controller niet meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button