Apps en software

Zo maak je notities op een webpagina met Microsofts Spartan browser

Inmiddels gonst de naam ‘Spartan’ al een tijdje door de gangen. De nieuwe lichtgewicht browser moet een einde maken aan de slechte reputatie van Internet Explorer en zal onderdeel uitmaken van Windows 10. De nieuwe browser heeft een aantal handige features gekregen, waaronder de mogelijkheid om notities en aantekeningen te maken op een website. Nieuwsgierig hoe dit werkt? Lees dan snel verder. 

De nieuwe browser, met de codenaam ‘Spartan‘ is beschikbaar in build 10074 en ziet er even iets anders uit dan je gewend bent.

microsoft_spartan_01

Voila! Ons blog geopend in Spartan. Je ziet heel duidelijk dat het een vrij opgeruide interface heeft en het werkt daarnaast ook lekker snel. De smiley rechtsboven in beeld is alleen voor de beta versie van de browser. Door middel van deze functie kun je problemen met websites of functies rapporteren aan Microsoft.

microsoft_spartan_02

Wanneer je rechtsboven op het icoontje met het potloodje klikt, krijg je een aantal mogelijkheden voor het maken van aantekeningen. Er is een normale stift aanwezig in verschillende kleuren, een  markeerstift, een gum en ook een snipping-tool.

microsoft_spartan_03

Zoals je kunt zien heb ik heel creatief een aantal stukjes tekst gemarkeerd en een notie toegevoegd. Dit is natuurlijk op zichzelf staand niet heel bijzonder, maar met Spartan kun je deze aantekeningen ook opslaan. Door de website toe te voegen aan je favorieten wordt niet alleen het adres van de pagina bewaard, maar ook je aantekeningen. Super handig! Je aantekeningen bestaat echter alleen bij deze opgeslagen favoriet. Bezoek je de website op het normale adres, of via een andere favoriet, dan zie je ze niet.

Een andere manier om je aantekeningen te bewaren is gebruik maken van de snippingtools. Hiermee kun je een schermafdruk maken van het venster, voorzien van de website met jouw aantekeningen. Er is ook een speciale knop aanwezig met aanvullende opties om te delen, waaronder een directe export naar Microsoft OneNote.

microsoft_spartan_04

De aantekeningen zijn alleen zichtbaar in de normale weergave. Maak je gebruik van de speciale afleidingsvrije leesmodus, zoals je in bovenstaande afbeelding ziet, dan werkt het niet. Houdt hier wel rekening mee met het maken van aantekeningen.

Mogelijk is de definitieve versie van Spartan (die trouwens Microsoft Edge gaat heten) voorzien van nog meer handige mogelijkheden voor het maken van aantekeningen. Het betreft tot dusver toe nog steeds een bèta versie van de software.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button