Security

Zo krijg je toegang tot contacten en foto’s op een vergrendelde iPhone

Ja, je leest het goed. Er is weer een mooie bug in iOS opgedoken waarmee iedereen toegang kan krijgen tot de contacten en foto’s op je iPhone. Het enige dat je nodig hebt is het telefoonnummer van de persoon van wie de iPhone is en Siri. Dus, vraag even de iPhone van een van je vrienden en check hoe simpel deze hack is!

De bug is ontdekt door bekende YouTubers EverythingApplePro en iDeviceHelps. Tijdens wat gediscuseer over beveiligingsproblemen met het LockScreen kwamen ze per toeval achter de bug die al sinds iOS 8 aanwezig bleek te zijn. En, om heel eerlijk te zijn is het op deze manier wel heel erg makkelijk om toegang te krijgen tot iemand zijn contacten en foto’s. Dit alles terwijl zijn iPhone vergrendeld is.

Om de hack uit te voeren heb je wel het telefoonnummer van het toestel nodig. Als het een van je vrienden betreft dan is dat vast geen probleem, maar bij een iPhone van een vreemde moet je even de hulp inroepen van Siri. Door te vragen “Siri, Wie ben ik?” geeft hij je het telefoonnummer dat je zelf hebt ingesteld. Die heb je alvast binnen. Hierna is het alleen nog een kwestie van een FaceTime-gesprek starten en een foefje uithalen met de VoiceOver functie.

In de onderstaande video kun je zien hoe je het voor elkaar kunt krijgen. Het zal de eerste keer even klooien zijn. Maar het is wel heel erg makkelijk om te doen. Wil je je iPhone beschermen tegen deze bug? Schakel de toegang tot Siri vanaf het Lockscreen dan uit via: Instellingen → Touch ID en toegangscode en schakel de optie “Siri” uit.

Foto: ymgerman

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button