Apps en software

Zo activeer je de Godmode in Windows 10 en 11

Godmode, een begrip dat menige gamer wel kent. Een functie die zorgt dat je alles kan wat je wil, of onsterfelijk wordt. Maar wat heb je hieraan binnen Windows? En waarom zou je het willen activeren?

De Windows Godmode is speciale map die je toegang geeft tot alle configuratie-instellingen van Microsoft Windows. De term Godmode duid dus meer op het feit dat je alles eenvoudig krijgt op één plek. Niks geen onsterfelijkheid of speciale mogelijkheden voor je games. Tja, als zo’n functie bestaat dan moet je het als tech-freak toch even proberen.

Het activeren van de speciale map is eigenlijk heel eenvoudig. Toch weet ik zeker dat je het nooit zomaar geraden had. Om hem te creeeren moet je het volgende doen: Maak een nieuwe map op je computer met de naam “GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}”. Let goed op dat de punt achter de naam ertussen moet. Er verschijnt een nieuw icoon dat lijkt op je Configuratiescherm, maar zonder naam. Open de snelkoppeling en krijg toegang tot alle configuratieopties die er in Windows 10 en 11 zijn. It’s as simple as that.

Ik moet zeggen dat het best een handige snelkoppeling is, aangezien Microsoft de laatste jaren echt haar best heeft gedaan om alle configuratie opties zo goed mogelijk te verdelen en verstoppen. Met de GodMode heb je voortaan maar één plek waar je hoeft te zoeken.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button