tech365
webcam-into-spycam-for-free-735x400

Zelf bepalen wanneer je webcam zicht heeft? Met de Spy-Fy cover kun je dit zo regelen

Een webcam in je laptop of tablet is handig voor als je wilt videochatten via Skype of FaceTime. Maar voor veel mensen is die camera ook een onprettig gevoel. Wat als iemand mee kan kijken zonder dat ik het weet? Het klinkt misschien wat panisch, maar het kan simpelweg wel. Je kunt ervoor kiezen om net als mijn schoonmoeder een pleister over je webcam te plakken, maar kan het niet wat fraaier?

Kwaadwillende kunnen door middel van slimme software zonder problemen toegang krijgen tot je webcam. Niet schrikken, ze moeten daar wel wat voor doen natuurlijk. Door je computer te besmetten met malware kunnen ze echter video’s opnemen of een timelaps maken gedurende een lange tijd van verschillende foto’s. Onlangs schreef ik een blog over een journalist die een hacker uitdaagde om hem te hacken. In de video zie je een mooi voorbeeld van hoe de hacker bergen met foto’s had gemaakt van de journalist zonder dat hij het iets merkte.

spy-fy webcam cover tech365 001

Toen ik een sample kreeg van de Spy-Fy webcam cover moest ik toch wel even grinniken. Het is een product waarvoor je bijna een vergrootglas nodig hebt. Het bestaat uit slechts 2 kleine onderdeeltjes die samen een cover maken voor je webcam. Geen reden meer om een pleister of sticker over je webcam te plakken dus. Doordat je de cover kunt draaien kun je de webcam ook weer open zetten. Ideaal wanneer je een Skype sessie wilt doen met iemand. Ben je klaar en vind je het aanzicht van die camera niet prettig, dan draai je de Spy-Fy gewoon weer dicht. Een prachtig voorbeeld van hoe simpel en stijlvol een dergelijke oplossing kan zijn.

spy-fy webcam cover tech365 003

De Spy-Fy bestaat uit een tweetal onderdelen. Allereerst heb je een ring die niet volledig gesloten is en ten tweede een ronde schijf met een gat erin. De ring is aan de achterzijde voorzien van een lijmlaag en hiermee kun je hem vastplakken op je laptop of tablet. Door de rond schijf erachter te plaatsen wordt hij op zijn plaats gehouden en kun je hem ook nog draaien. Na het plakken van de Spy-Fy kun je hem nog heel even van positie veranderen maar daarna zit hij echt goed vast.

spy-fy webcam cover tech365 004

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien heb ik daar de schijf nog zo zitten dat het oog van de camera zichtbaar is. Dit is natuurlijk bij het monteren wel zo handig, want anders weet je nog niet of je straks goed beeld hebt. Als alles een tijdje heeft kunnen hechten dan kun je de schijf draaien en zo bepalen of je camera wel of geen zicht heeft.

spy-fy webcam cover tech365 005

Doordat de Spy-Fy heel erg dun is heb je ook bij het sluiten van je laptop er geen last van. Het geheel is namelijk maar 0,9 mm dun. Bij mijn HP Chromebook is hij zelfs dunner dan het standaard rubber dat voorkomt dat het beeldscherm op de toetsen ligt als de klep gesloten is. Je kunt de Spy-Fy ook in verschillende kleuren krijgen zodat hij goed bij het apparaat past waarop je hem gaat gebruiken. In mijn geval plaatste ik de groene variant op de limoen-groene Chromebook en dit paste eigenlijk best aardig bij elkaar.

spy-fy webcam cover tech365 007

Er is echt over nagedacht en dat vind ik leuk. Iets heel simpels wat in de praktijk gewoon precies doet wat het moet doen. Niet meer niet minder. Waarom zou je nog zo’n lelijke pleister of stuk tape gebruiken als je het ook met de Spy-Fy op een stijlvolle manier kun doen? En het grote voordeel is dat je zelf bepaald wanneer je je webcam wel of geen vrij zicht wilt geven. Ik denk dat ik mijn schoonmoeder er maar een cadeau geef voor moederdag, want die pleister is echt geen gezicht.

Prijs en beschikbaarheid

De Spy-Fy is verkrijgbaar in mat-zwart, groen en blauw en kost €5,95. Je kunt ze ook per 3 bestellen voor €12,50. Beide sets worden gratis verzonden. Voor bedrijven is het ook mogelijk om ze als relatiegeschenk te bestellen met een op maat gemaakte verpakking.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen