World Wide Web

YouTube ondergaat een metamorfose, inclusief nieuw logo

YouTube is niet vies van een nieuw jasje. Het videoplatform heeft in de afgelopen jaren al zeer regelmatig een update doorgevoerd aan haar look and feel en logo. En, om die traditie niet te breken is ditmaal het hele feestje van YouTube voorzien van een nieuw jasje.

Waar het 12 jaar geleden begon met video’s van maximaal 320×240 pixels is YouTube anno nu niet meer weg te denken. Die lage resolutie filmpjes zijn inmiddels ingeruild voor ultra-HD-content, 360 graden video’s en zelfs 3D. Reden temeer om de apps en desktop versie van de website weer eens te vernieuwen. Maar ook het logo heeft een metamorfose ondergaan. Alles is een tikkeltje strakker geworden.

YTLogo_old_new_animation

De mobiele app heeft een aantal nieuwe features gekregen. Eerder kon je al dubbeltikken op een video om snel 10 seconden vooruit of achteruit te springen, maar hier komt nu ook een nieuwe optie bij. Door te swipen kun je naar de volgende video gaan of terug naar de vorige. Ook komen er wat aanpassingen waardoor je zelf de afspeelsnelheid kunt aanpassen en verbeterde aanpassing van de weergave aan je scherm.

Naast de mobiele app heeft ook de desktopversie van het platform een opfrisser gehad. Een nieuwe look, aangepaste layout en verbeterde interface. En, eindelijk maakt de zogenaamde Dark mode zijn opmars. Je kon deze speciale donkere modus al via een speciale hack oproepen, maar nu is hij gewoon onderdeel van je keuzeopties.

Update je mobiele app, en check de opgefriste desktop versie om de nieuwe look and feel zelf te zien. Vind je het wat?

Desktop evolution

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button