tech365
Youtube-Video-Quality-Report

YouTube gaat internetproviders beoordelen met Video Quality Report

Duurt het laden van een YouTube video erg lang? Misschien is je internetverbinding wel te traag om video’s af te spelen in de kwaliteit die jij kiest, maar hoe bepaal je dit? YouTube komt binnenkort met een handige oplossing, want er wordt een Video Quality Report functie toevoegt die aangeeft of je provider geschikt is voor een bepaalde videokwaliteit. 

Met het Video Quality Report gaat Youtube internetproviders beoordelen hoe goed HD video’s worden gestreamd. Wanneer een internetprovider in staat is om HD video’s minimaal 90% van de tijd vlekkeloos te streamen, dan krijgt deze de status “YouTube HD Verified”. Als deze status niet haalbaar is kunnen internetproviders ook geclassificeerd worden als “Standard Definition”. Dit zijn de internetproviders die minimaal de video af kunnen spelen in 360p. Als laatste is er ook nog een groep internetproviders die zelfs dit niveau niet kunnen behalen en waar de video’s in een kwaliteit onder de 360p worden afgespeeld en de video overmatig zal bufferen. Deze groep krijgt de naam ” Lower Definition”.

Er wordt veel geklaagd over het traag laden van video’s op YouTube en op deze manier wil de videogigant voor altijd afrekenen met het verwijt naar de dienst. Door het inzichtelijk maken van de kwaliteit van de internetverbinding krijgen verbruikers direct te zien of hun eigen provider de oorzaak is van de trage laadtijden.

Bij het samenstelling van het Video Quality Report worden er een aantal factoren gewogen die het uiteindelijke oordeel geven. Zo wordt er gekeken naar het aantal kopiëren van een video op Google’s servers, het netwerk in de omgeving, de capaciteit van de internetprovider voor het ophalen van de video’s en eventueel je persoonlijke Wi-Fi verbinding. De nieuwe functie zal eerst in Canada live gaan en er wordt verwacht dat dit vervolgens langzaam uitgebreid zal worden naar andere landen.

Youtube-Video-Quality-Report

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen