tech365

YouTube brengt livestreaming naar mobiele app

Een video opnemen en posten voor je vrienden is inmiddels gemeengoed geworden. Wil je echt de bom zijn, dan moet je het toch wel live doen. YouTube bood al langer mogelijkheden om videobeelden live te streamen. Toch kon dit niet met de mobiele app op je smartphone of tablet. Naast Facebook en Twitter – die dit al langer mogelijk maakte – voegt YouTube zich nu toe aan het rijtje. Tijd voor live video’s!

Afgelopen weekend heb ik eigenlijk voor het eerst een live opname gemaakt. Dit was tijdens de 24-uur van Cycling Zandvoort via de Facebook app. Best grappig. Voor de diehard YouTubers wordt dit nu ook mogelijk. Direct vanuit de mobiele app. Het enige dat je hoeft te doen is een foto maken die je als thumbnail wilt gebruiken en op de grote rode knop te drukken. Jep, kind kan de was doen.

De livestream wordt gezien als een normale video en krijgt hiermee ook automatisch dezelfde mogelijkheden mee. Je kunt livestreams zoeken, toevoegen aan afspeellijsten en ook de toegang beperken tot mensen die jij uitnodigt. Alle berichten die tijdens de duur van je live-sessie worden geplaatst verschijnen direct op het scherm. Voor de kijkers leuk om te zien hoe andere reageren en voor de makers op zijn beurt weer handig om op in te spelen.

Ik had eigenlijk verwacht dat YouTube eerder met deze mogelijkheid op de proppen zou komen. Facebook is al langere tijd actief bezig met het promoten van de mogelijkheden en Periscope en Meerkat behoorde ook al tot de mogelijkheden. Waarom YouTube wat later met de mogelijkheid komt is mij niet duidelijk. Wie wil livestreamen moet nog heel even wachten. YouTube laat op haar blog weten dat ze de langzaam de optie breder gaan uitrollen.

YouTube livestreaming mobiele app

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen