Gaming

Xbox One grijpt in als de temperatuur te hoog wordt

Dit is er weer eentje voor het Xbox One feiten overzicht: De console is in staat om zelf oververhitting te signaleren en hierop te anticiperen. Misschien vraag je jezelf af waarvoor dit nodig is, maar met het nieuwe design van de console is de kans groot dat er gestapeld gaat worden en de temperatuur hierdoor flink op kan lopen.

Wanneer je net als hier een mooi meubel hebt voor al je audio/video apparatuur is er niets handiger dan vierkante platte apparaten. Waarom? Heel simpel, deze kun je makkelijk stapelen om je ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Er zit alleen een nadeel aan deze manier van stapelen, namelijk de warmte afgifte.  Dit is voor veel consoles nooit een beperking geweest, maar deze hadden dan ook een compleet ander design van de behuizing.

Microsoft heeft met het nieuwe design van de console ook rekening gehouden met het feit dat het apparaat ergens ingebouwd wordt tussen planken of andere apparaten. Tijdens een chat met de general manager console development Leo del Castillo werden een aantal van de nieuwe beveiligingen uitgelegd.

Door de warmte ontwikkeling van de console zou er een kans op oververhitting bestaan, alleen heeft Microsoft gezorgd dat er wat slimme technologie om de hoek komt kijken. Wanneer de Xbox One merkt dat de temperatuur te hoog dreigt te worden zullen de ventilatoren in de behuizing harder gaan draaien om de warmte af te voeren. Nu is dit niets nieuws, want veel computers en laptops hanteren dit zelfde systeem. Wat echter wel nieuw is voor een console is dat het ook eigenhandig het stroomverbruik van verlagen tot slechts enkele procenten waardoor er ook minder warmte wordt geproduceerd. Uiteraard zal dit wat negatieve invloed hebben op de gameplay, maar laten we eerlijk zijn… heb je liever wat verminderde performance of een gesmolten console?

Xbox One grijpt in als de temperatuur te hoog wordt

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button