Wow! Nederlanders maken Super Mario landschap van Post-its

Een beetje creativiteit op de werkvloer is niets mis mee. De een doet het met tekst, de ander is een kei in het maken van illustraties. En sommige hebben iets met Post-its. Je kent ze wel, die handige gele notitieblaadjes met een plakrand. Maar wat als je hier eens een keer niets opschrijft, maar er een kunstwerk op de muur mee maakt?

Bij het Nederlandse bedrijf Viking zijn ze dol op videogames. Toen eind oktober eindelijk het nieuwe spel Super Mario Odyssey uitkwam, besloten enkele creatieve collega’s de werkruimte te voorzien van een goed bijpassend thema. Dit deden ze met, jawel, Post-its. Je hebt ze in allerlei verschillende kleuren en dit maakt ze perfect voor een stukje kunst op de muur. In totaal waren er 6223 van de gekleurde plakkers nodig om het Super Mario landschap op de muur te krijgen. Serieus, petje af! Naast het feit dat het een enorme klus is om al die dingen op te plakken, moet je ook de nodige aandacht besteden naar het design.

De gameruimte van Viking werd omgetoverd door een landschap uit Super Mario. Dit vergt natuurlijk wat voorbereiding en een goed ontwerp. Het resultaat is simpelweg verbluffend. Ik krijg zelf gelijk zin om een doos met Post-its te kopen en zelf aan de slag te gaan. Een dikke duim voor de crew van Viking voor het maken van die waanzinnig toffe kunstwerk. Nu maar hopen dat ze een beetje goed blijven plakken. In onderstaande video kun je zien hoe de creatie is gemaakt.

Mobiele versie afsluiten