World Wide Web

World Cup 2014 zorgt voor drie maal meer internetverkeer dan heel Brazilië in een maand

De FIFA World Cup 2014 begint aanstaande donderdag en miljoenen mensen zullen de wedstrijden en/of de hoogtepunten via internet bekijken. Naar verwachting zullen videostreaming en IP-uitzendingen van de World Cup 4,3 exabyte aan internetverkeer genereren. Dat is drie maal zoveel internetverkeer als heel Brazilië in één maand genereert.

Verder zal het internetverkeer afkomstig van de 60.000 mensen in een stadion en op weg naar een wedstrijd, naar verwachting meer zijn dan het internetverkeer afkomstig van alle 94 miljoen smartphones in Brazilië tijdens een gemiddeld druk uur. 
Om de World Cup in een context te plaatsten: wereldwijd zal het internetverkeer in 2018 een omvang bereiken van 132 exabyte per maand. Dat komt overeen met:

  • Streaming van de finale van de World Cup in Ultra-HD/4K naar 8,8 miljard schermen tegelijk;
  • 5,5 miljard mensen die achterelkaar alle afleveringen van het vierde seizoen van ‘Game of Thrones’ bekijken in HD, of 1,5 miljard die het seizoen bekijken Ultra-HD/4K;
  • Streaming van de eerste aflevering van ‘House of Cards’ in Ultra-HD/4K naar 24 miljard schermen tegelijk;
  • 940 biljard (1015) tekstberichten;
  • 4,5 biljoen (1012) YouTube-clips.

Bron: PR Cisco

World-Cup-TV-and-Internet-Schedule

 

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button