Apps en software

Automatische installatie Windows updates verplicht in Windows 10 Home

Het is bijna zover, de lancering van Windows 10. Op 29 juli zal Microsoft officieel haar nieuwe besturingssysteem lanceren en krijgen Windows Insider als eerste de beschikking over de update. Microsoft heeft echter wel haar strategie aangepast als het gaat om Windows updates, want bezitters van Windows 10 Home krijgen straks automatisch Updates doorgevoerd.

De controle over het wel of niet installeren van Windows Updates ligt met Windows 10 Home niet meer in de handen van de consument. Microsoft heeft namelijk voor ons allemaal bepaald dat we de updates gewoon keihard doorgevoerd krijgen. Je kunt dus geen updates meer weigeren, of überhaupt het updaten tegenhouden. Dit is voor de pc van je oma misschien geen enkel probleem, maar bijvoorbeeld gamers zitten hier niet op te wachten.

Het is niet alleen de updates die je automatisch krijgt, ook nieuwe drivers. Hier zit je niet altijd op te wachten en zeker niet als het drivers zijn voor videokaarten. Hier zie je toch vaak dat gamers een voorkeur hebben welke versie ze draaien voor een bepaalde game. En wat als Microsoft weer eens een rotte update uitbrengt, dan heb je geen keus om hem te weigeren. Het geeft een beetje het gevoel dat je zelf geen controle meer hebt over je systeem. Nee, ik geloof niet dat ik er blij mee ben en ga de Home versie dan ook niet gebruiken. Wat vind jij? Wel of geen goede zet, deze automatische updates?

terry myerson Microsoft Windows 10

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button