tech365
Windows 8

Windows 8 passeert mijlpaal van 200 miljoen verkochte exemplaren

Microsoft vecht nog altijd hard om Windows 8 aan de man te krijgen. Vorig jaar rapporteerde de softwaregigant in mei, een verkoopaantal van 100 miljoen exemplaren van Windows 8, maar wat is de stand van zaken in het begin van 2014?

Gisteren bracht Microsoft de verkoopcijfers van 2014 naar buiten voor Windows 8. In een  minder dan een jaar tijd is het aantal verkochte exemplaren verdubbeld naar 200 miljoen, maar toch blijft Windows 7 de lijst aanvoeren van het meest gebruikte besturingssysteem. Windows 7 behaalde een verkoopaantal van maar liefst 240 miljoen exemplaren in 12 maanden tijd.

De gematigde verkoop van Windows 8 is onder andere te wijten aan de tegenvallende verkoop van Microsoft’s Surface tablets. Ook het gebrek aan touchscreen vriendelijke apps voor Windows 8 helpt niet mee om het besturingsysteem te laten groeien in populariteit. En dan hebben we nog de enorme hoeveelheid kritiek van gebruikers. Vooral dit laatste geeft Windows 8 weinig goede publiciteit.

Met de aankomende Update 1 voor Windows 8.1 wordt verwacht dat Microsoft een aantal van de gebruikersklachten heeft verholpen. Denk hierbij aan simpele dingen als de locatie voor het afsluiten en opnieuw opstarten van het besturingssysteem. Met het einde van Windows XP in zicht zien we toch meer gebruikers die besluiten over te stappen naar Windows 7 in plaats van Windows 8. De vraag is, gaat Microsoft’s Windows 8 nog terrein winnen of kunnen ze zich beter focussen op Windows 9, die volgend jaar verwacht wordt.

Windows 8

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen