Windows 8.1 updates zorgen voor problemen met opstarten bij sommige gebruikers

Op het Microsoft supportforum laten veel mensen weten dat ze problemen hebben met het opstarten van hun Windows 8.1 systeem na het installeren van updates. Gebruikers constateerde dat veelal na het systeem na de tweede keer opstarten weigert. De boosdoeners hierbij zijn kernelupdate KB2982791 en optionele update KB2975719.

Het blijft altijd weer een verassing, het installeren van Microsoft Updates. Helaas is dit niet de eerste keer dat er problemen optreden bij gebruikers na het installeren van updates. In dit geval werden de updates meegenomen in de zogenoemde ‘August 2014 update rollup for Windows RT 8.1, Windows 8.1, and Windows Server 2012 R2’ pack.

Wanneer je na het installeren van de updates problemen krijgt met het normaal opstarten van je systeem dan kun je dit herstellen door terug te gaan naar een eerder gemaakt herstelpunt. Hiermee worden de nieuw geïnstalleerde updates weer verwijdert.

Een medewerker van Microsoft geeft op het supportforum aan dat het probleem wordt onderzocht door het team dat verantwoordelijk is voor het uitbrengen en testen van updates.

Afbeelding/Bron: Tweakers.net

 

 

Mobiele versie afsluiten