tech365

Windows 8.1 Update 1 brengt mogelijk standaard bureaublad terug

Microsoft gaat hoogstwaarschijnlijk in de aankomende update van Windows 8.1 het opstarten aanpassen voor de gebruikers. Hierbij wordt er niet standaard meer de “Metro” interface (de tegels) getoond, maar krijg je als gebruiker weer het normale bureaublad ter beschikking. Het blijft rommelen met Windows 8, maar het lijkt erop dat Microsoft zelf wel begrepen heeft dat het doordrukken van je ideeën niet altijd in dank afgenomen worden. De softwaregigant zal met de aankomende update op Windows 8.1, die waarschijnlijk onder de naam Windows 8.1 Update 1 uitkomt,  een aantal zaken waarschijnlijk aanpassen. De Russische website “Wzor” publiceerde een aantal screenshots van de verandering in de mogelijk volgende update.

Persoonlijk kan ik me mateloos irriteren aan de wijze waarop Windows 8.1 afgesloten dient te worden. Gelukkig ben ik hierin niet alleen en heeft Microsoft de boodschap dan ook begrepen: afsluiten en opnieuw opstarten moet eenvoudiger. In het gelekte screenshot zien we in deze ontwikkelversie de mogelijkheid tot het opnieuw opstarten en uitschakelen van Windows terug als opties onder het gebruikerspictogram. Een hele verbetering wat ons betreft!

Windows 8.1 update 1

Met het einde in zicht voor de ondersteuning op Windows XP is het verstandig dat Microsoft toch nog wat aanpassingen doorvoert aan het besturingssysteem. Een van de meeste klachten die er over Windows 8.1 zijn is het ontbreken van de ‘Start-knop’. Met het oog op het gebruik van het besturingssysteem op Touchscreen systemen was dit geen vreemde keuze, echter blijkt nog steeds dat het overgrote deel van de gebruikers nog gebruik maakt van een toetsenbord en muis. Mogelijk zien we in de aankomende update toch nog wijzigingen in de mogelijkheden van de, in Windows 8.1 teruggekeerde, ‘Start-knop”.

Een eerdere aanpassing gaf Wzor ons ook al als het gaat om het kunnen vastmaken van apps uit de Store aan de taakbalk. Deze optie kwam naar voren in de eigenschappen van de taakbalk. Tot voorkort was het namelijk niet mogelijk om je apps uit de Store vast te zetten aan de taakbalk maar zat je altijd gebonden aan je Start scherm.

windows81update1pinmetroapps2

Een ander punt van frustratie was voor veel gebruikers het afsluiten van applicaties. Waar we voorheen gebruik maakte van het “kruisje” in de rechterhoek van een scherm bleek met de komst van Windows 8 het veranderd te zijn. Door het vastpakken van een venster en het naar onder te slepen was het mogelijk de applicaties te sluiten. Veel gebruikers kiezen echter voor een snellere methode en gebruiken ALT+F4 voor het sluiten van het venster. Het lijkt er echter op dat Microsoft ook hier besloten heeft om water bij de wijn te doen, want in het onderstaande screenshot komen we de welbekende icoontje voor minimaliseren en sluiten weer tegen. Ook het splitsen van venster over het beeld is nu ondergebracht in een icoon in de linkerbovenhoek.

win8leak2

Tot dusver toe heeft Microsoft nog geen bevestiging gegeven op de nieuwe optie, nadat de website The Verge om commentaar vroeg. Gezien ht feit dat het hier gaat om een ontwikkelversie moeten we nog niet te vroeg juichen, want het kan zo maar zijn dat Microsoft besluit enkele aanpassingen weer ongedaan te maken. Ons rest dan echter de vraag….. waarom zouden ze dit doen? Wat ons betreft mag Windows 8.1 Update 1 worden gelanceerd.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen