Winamp en Shoutcast overgenomen door Belgische Radionomy

Vorig jaar gonsde het nieuws dat de populaire mediaspeler Winamp haar deuren ging sluiten door de gangen van het internet en werd er hevig gespeculeerd over een mogelijke overname. De kogel is echter door de kerk, want het Belgische radio platform provider Radionomy heeft verklaard dat zij de dienst hebben overgenomen.

Niet alleen Winamp maakt een doorstart, maar ook het streamingplatform Shoutcast. Radionomy heeft beide diensten overgenomen om haar eigen platform uit te breiden. Met het bezit van Shoutcast alleen al heeft Radionomy ruwweg de helft van alle internetradio-stations ter wereld in handen. Daarnaast gaan ze Winamp eens goed op de schop nemen en zorgen dat de mediaspeler op meerdere platformen beschikbaar zal komen, inclusief mobiele devices en voertuig infotainment systemen.

Binnenkort kunnen we dus allemaal weer onze oude vertrouwde mediaspeler installeren op verschillende platformen en hoeven we geen afscheid te nemen van Winamp en Shoutcast. Of Winamp echter weer het ongeëvenaarde aandeel in handen zal krijgen betwijfelen we.

Mobiele versie afsluiten