tech365
WhatsApp logo

WhatsApp voor iOS voortaan gratis te downloaden

Sinds de release van WhatsApp voor het iOS platform moesten gebruikers de app kopen in de App Store voor € 0,99. Vanaf vandaag veranderd WhatsApp het business model en biedt de app gratis aan in de Apple App Store.

Het was altijd al een vreemd iets dat alleen voor het iOS platform betaald diende te worden, want gebruikers van Android en Windows Phone mochten de app gratis downloaden. Vanaf vandaag is het business model aangepast en heeft WhatsApp er voor gekozen om het eenvoudiger te maken. Alle gebruikers, ongeacht het gebruikte platform, kunnen nu de app gratis downloaden en een jaar kosteloos gebruiken. Na het eerste jaar dient er € 0,99 per jaar worden betaald om gebruik te blijven maken van de dienst. Dit geldt echter niet voor de huidige gebruikers van iOS die reeds hebben betaald voor de app. Zij kunnen levenslang gratis gebruik maken van de dienst.

Maar waarom nu ineens betalen? De doorontwikkeling van WhatsApp, zoals de nieuwe ondersteuning van iCloud, moet tenslotte worden betaald. Daarentegen heb je voor dit zeer lage bedrag een berichtendienst die geen aanvullende kosten hanteert en niet is voorzien van advertenties. Is € 0,99 dan echt zo’n beperking voor deze succesvolle app?

Met de nieuwe versie van de app voor iOS is het nu mogelijk om je berichten historie te bewaren op je iCloud. Op deze manier is kun je na het opnieuw installeren van de app, bijvoorbeeld na de aanschaf van een nieuw toestel, eenvoudig je berichten historie terug laten zetten. Tijdens het terugzetten van de data uit iCloud op het toestel wordt dit automatisch voor je uitgevoerd. De nieuwe back-up mogelijkheid kun je terugvinden bij “Chat instellingen > Reservekopie >Automatische Reservekopie”. Hier krijg je de mogelijkheid om  de automatische back-up dagelijks, wekelijks of maandelijks plaats te laten vinden.

De nieuwe mogelijkheden zijn beschikbaar vanaf versie 2.10.1. Gebruikers van een iPhone die deze versie nog niet hebben kunnen de update installeren vanuit de App Store.

WhatsApp iCloud back-up

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen