tech365
WhatsApp cross-platform berichten service

WhatsApp verdubbelt aantal actieve gebruikers in 10 maanden

Tegenwoordig kijken mensen je al bijna raar aan als je het hebt over “een sms sturen”, want het gebruik van messaging apps is eigenlijk niet meer weg te denken. Dit blijk duidelijk wanneer deze week de CEO van WhatsApp, Jan Koum, bekend maakt dat de dienst op dit moment 430 miljoen actieve gebruikers heeft. Vorig jaar april maakte WhatsApp bekend dat de messaging dienst op dat moment ruim 200 miljoen actieve gebruikers had en met de aankondiging van deze week kunnen we dan ook vaststellen dat haar actieve gebruikers ruim heeft verdubbelt in slechts 10 maanden tijd.  Met de stijging van het aantal actieve gebruikers is, zoals te verwachten, ook het aantal verzonden berichten per dag gestegen van 20 miljard in april 2013 naar 50 miljard. Menige provider zou deze aantallen graag zien voor SMS verkeer.

WhatsApp is niet de enige dienst die een cross-platform berichtenservice aanbied, want ook Facebook, Twitter, Instagram en het zeer populaire Snapchat timmeren goed aan de weg. Ondanks deze groei en uitbreiding in de markt groeit WhatsApp nog altijd stevig door. De vraag is echter wel, hoe staan de zaken ervoor als we weer 10 maanden verder zijn?

Statista WhatsApp verdubbeld aantal actieve gebruikers

Grafiek: Statista

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen