tech365
WhatsApp Apple CarPlay 04

WhatsApp nu ook beschikbaar voor Apple CarPlay

Als je op zoek bent naar handige apps voor Apple Car Play, dan moet je het vooral van audio apps hebben. Er is niet veel nieuws onder de zin en persoonlijk gebruik ik het enkel voor Spotify. Toch kun je zomaar ineens verrast worden met een populaire nieuwe app. Vandaag verscheen WhatsApp ineens tussen de CarPlay apps in mijn auto. Na de laatste update van de populaire app op je iPhone krijg je hem automatisch erbij. Maar wat kun je met WhatsApp in je auto eigenlijk?

Het blijft altijd een beetje een lastig onderwerp. Is het nodig en verstandig om messaging apps beschikbaar te maken in een auto? Tja, de een vind van wel, de ander van niet. Los van de discussie, Appen is dus nu gewoon mogelijk met CarPlay in de auto. Het werkt alleen wel een beetje anders dan je gewend bent. Zo kun je geen overzicht van al je chats zien. Wel kun je een nieuw bericht sturen (dit was al mogelijk via Siri integratie) en reageren op een ontvangen bericht.

WhatsApp Apple CarPlay 02

Het WhatsApp icoon geeft aan hoeveel nieuwe berichten er zijn, en bij een nieuw bericht krijg je een notificatie in beeld. Vanuit hier kun je het bericht door Siri laten voorlezen en beantwoorden. Ook verschijnt WhatsApp in de onlangs toegevoegde multitasking bar. Makkelijks als je vanuit een andere app snelt wilt kunnen switchen naar WhatsApp.

WhatsApp Apple CarPlay 03

Zoals ik net al schreef hoef je zelf niets te doen om WhatsApp binnen CarPlay beschikbaar te krijgen. Als WhatsApp is bijgewerkt naar versie 2.8.20 dan verschijnt het WhatsApp icoon vanzelf op je CarPlay scherm. Wil je hem liever ergens anders op je scherm? Je kunt eenvoudig via Instellingen->Algemeen->CarPlay op je iPhone aanpassen.

WhatsApp Apple CarPlay 01

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen