Apps en software

WhatsApp komt met desktop versie voor Windows en Mac

WhatsApp komt vandaag met iets nieuws, namelijk de langverwachte desktop versie van haar berichten app. Gebruikers van Windows en OS X kunnen nu nog makkelijker in contact blijven met vrienden, familie en euhmm… de rest. Het enige dat je hoeft te doen is de desktop app te installeren en you’re good to go.

Het was eigenlijk wel te verwachten dat WhatsApp ook een desktop versie zou maken voor Windows en OS X machines. Gezien de enorme populariteit van de berichtendienst kon dit natuurlijk niet uitblijven. Gebruikers van Linux hebben echter op dit moment nog pech. Of de de desktop versie straks ook op Linux distributies te gebruiken is, is nog niet bekend.

Als we kijken hoe de desktop applicatie werkt dan is dit identiek aan de WhatsApp web-versie. Ondanks dat je de berichten op je computer of laptop schrijft, worden ze nog steeds verstuurt via je telefoon. Je moet de desktop app dan ook echt zien als een verlenging van je smartphone of tablet waarop je WhatsApp gebruikt. Toch heeft de desktop app wat kleine voordelen ten opzichte van de web-versie en dit zit hem vooral in dingen als notificaties en integratie met andere software.

Wil je de aan de slag met de desktop versie van WhatsApp? Je kunt de versie voor Windows 8+ en Mac OS X 10.9+ vanaf nu downloaden op de website van WhatsApp.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button