tech365
Western Digital My Passport Pro 01

Western Digital My Passport Pro: draagbare dual-drive met Thunderbolt

Een externe Thunderbolt harddisk is niets nieuws onder de zon. Toch is het Western Digital weer geluk om te innoveren en een verbeterd product op de markt te zetten. De nieuwe My Passport Pro is namelijk het eerste dual-drive Thunderbolt apparaat dat geen externe voeding nodig heeft.

Western Digital My Passport Pro 03

Het is met 233MB/s misschien niet de snelste die je kunt krijgen, maar hij vereist geen externe voeding. Dit maakt de My Passport Pro uitermate geschikt voor mensen die veel onderweg zijn en toch de behoefte hebben aan veel opslagruimte met een hoge snelheid. De voeding van het apparaat is volledig afkomstig van de Intel Thunderbolt aansluiting.

Op dit moment zijn er twee verschillende modellen verkrijgbaar. Er is een uitvoering met een totale opslag van 2TB en één met 4TB. De My Passport Pro is een dual-drive apparaat wat concreet inhoud dat er twee Western Digital harddisks aanwezig zijn. Kies je voor de 4TB variant, dan krijg je eigenlijk 2 x 2TB in een hoge snelheidsoptie (RAID0). Heb je liever de maximale gegevensveiligheid, dan kun je ook kiezen voor een RAID1 configuratie. De totale hoeveelheid opslagcapaciteit moet je dan echter wel halveren.

Western Digital My Passport Pro 02

De Western Digital My Passport Pro is per direct verkrijgbaar. De 2TB variant kost €369 en voor 4TB is dit €499.

Western Digital My Passport Pro 01

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen