Computers en tablets

Wereldrecord Ms. Pac-MAN verbroken door kunstmatige intelligentie van Microsoft

Het spelen van Ms. Pac-MAN staat garant voor uren plezier gecombineerd met de nodige frustratie als het misgaat. Ik was er nooit zo goed in, maar van deze bot ga je het waarschijnlijk nooit winnen. Door middel van Microsoft’s kunstmatige intelligentie (AI) werd het wereldrecord Ms. Pac-MAN spelen verbroken.

Microsoft en AI gaan de laatste jaren hand in hand. Zo vinden het het terug in een Twitter bot en zo kun je het inzetten voor bijvoorbeeld je klantenservice. Maar voor het spelen van Ms Pac-MAN was het natuurlijk niet ontwikkeld. De technologie achter de AI is afkomstig van het bedrijf Maluuba dat eerder dit jaar door Microsoft werd overgenomen. Door het inzetten van 150 agents met een specifieke taak zoals: witte bolletjes zoeken, bonussen vinden en natuurlijk het ontwijken van de spookjes, is de AI in staat om realtime deze informatie bij elkaar te zetten en de juiste prioriteit te bepalen. Op die manier wordt er goede keuzes gemaakt wanneer er een bonus te pakken is, maar er een spook op de loer ligt.

Het oorspronkelijke wereldrecord stond op naam van Abdner Ashman met 933,580 punten. Het nieuwe record van de AI-speler is 999,990. Dit is letterlijk de maximale score die je in e game kunt halen. Eigenlijk is Ashman nog steeds de recordhouder echter wel als menselijke speler. Het is af en toe verbazingwekkend wat we al kunnen bereiken met dit soort technologie. Toch speel ik voorlopig mijn games maar gewoon lekker zelf. En nee, het record Ms. Pac-MAN ga ik echt niet breken, lol!

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Check onderstaande video en zie hoe de verschillende agents realtime geraadpleegd worden voor de beste keuzes.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button