tech365
AX Conntected Smartwatch

Welke smartwatch past het beste bij jou?

Twijfel je welke smartwatch het beste bij jou past? Of ben je nog redelijk blanco op dit vlak en wil je er een gaan kopen? In dit blog vertel ik je meer over de smartwatch en de verschillende typen die er zijn.

Smartwatches zijn niet meer weg te denken

De smartwatch is niet meer weg te denken als gadget. Kijk maar eens om je heen en waarschijnlijk kun je er zo een aantal aanwijzen. Dit soort horloges zijn vaak voorzien van de nieuwste functies en integratie met onze smartphones. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het ontvangen van WhatsApp berichten, het ontvangen van e-mail, maar ook allerlei slimme functies voor onze gezondheid. Sommige smartwatches zijn voorzien van een hartslagsensor voor het bijhouden van je workout, maar hier stopt het tegenwoordig al niet meer. Het monitoren van je hartritme over een langere tijd, het geven van waarschuwingen als je lichaam vaker anders reageert dan normaal en zelfs het verschaffen van inzicht aan medisch specialisten is mogelijk. Nee, de smartwatch is niet meer weg te denken en gaat naar mijn mening steeds belangrijker worden.

AX Connected Smartwatches

De meeste functies van je smartwatch werken in combinatie met je smartphone. Het is eigenlijk een verlengde van het toestel en geeft je allerlei mogelijkheden die je in het dagelijks leven kunnen helpen. Welke smartwatch het beste bij jou past hangt af van een aantal factoren. Wist je trouwens dat er een aantal verschillende typen smartwatches zijn?

Verschillende typen smartwatches

Een smartwatch is een smartwatch. Zo simpel is het toch? Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende typen smartwatches. De verschillende kenmerken zich vooral door de functie en het design van het horloge. De traditionele smartwatch en de fitness armband zijn misschien wel de meest bekende. De een kenmerkt zich vooral door de vele mogelijkheden samen met je smartwatch en de ander richt zich op het weergeven van de tijd en de resultaten van je inspanningen. Klinkt bekend toch?

De andere twee varianten die we kennen zijn de Hybride smartwatch en het zogenaamde sport horloge. Deze twee varianten zitten een beetje tussen de andere twee modellen in, en combineren het beste van twee werelden. Het sport horloge is een echt horloge met de bekende look and feel, maar aangevuld met speciale functies voor het bijhouden van je prestaties. De hybride smartwatch begint de laatste tijd steeds meer mijn favoriet te worden. Dit zijn vaak minder high tech uitziende horloges die soms analoog combineren met digitaal. Dit levert prachtige designs op, die er niet altijd per definitie technisch uitzien.

Hybride smartwatch, mode accessoire en gadget tegelijk

De smartwatch wordt steeds meer gezien als een accessoire in plaats van een gadget. Waar het in het begin vooral iets was voor de echte techies, komen er steeds meer varianten op de markt, die zich profileren als een mode accessoire. Niet heel gek als je bedenkt dat ons traditionele horloge dit ook altijd geweest is. Draag je een pak, dan past een stijlvol horloge misschien beter dan dat technische snufje om je arm. Je ziet dan ook steeds meer merken als Fossil, Michael Kors, Armani en ga zo maar door zich in de smartwatch markt storten.

Fossil smartwatch

Zoals ik eerder al schreef begint de hybride smartwatch steeds meer mijn favoriet te worden. Ik draag graag verschillende horloges en ben gek op traditionele horloges. Draag ik een pak met cognac-kleurige schoenen, dan kies ik een horloge hetzelfde kleur bandje. Maar eigenlijk wil je ook gebruik kunnen maken van de handige functies die een smartwatch biedt. De hybride varianten sluiten dan perfect aan. Je ziet hier bijvoorbeeld een echte wijzerplaat of chronograaf, maar dan met een handig lcd-scherm ertussenin. Hiermee zie je bijvoorbeeld je berichten, terwijl je de tijd gewoon ouderwets af kunt lezen. Een enorm voordeel is dat ze vaak minder stroom gebruiken en dus veel langer meegaan voordat je ze hoeft op te laden. Dit is met de meeste normale smartwatches wel anders.

Welke smartwatch past het beste bij jou?

Goede vraag! Om de beste smartwatch voor jezelf te kiezen zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen. Wil je een high tech look, of liever wat minimalistisch. Vind je het belangrijk dat er veel functies opzitten voor het bijhouden van je gezondheid en workouts, of vind je dat niet zo belangrijk. Is dagelijks opladen een issue voor je, of zie je dat echt niet zitten? Er komt dus best wat kijken bij het kiezen van de beste smartwatch voor jou. Gelukkig is er vandaag de dag keuze genoeg. Dus waar ga jij voor?

 

Deze sponsored blogpost is geschreven in samenwerking.

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen