tech365
lightspeed-04

Een webshop starten met Lightspeed eCommerce software

Een eigen webshop beginnen, er komt meer bij kijken dan even wat afbeeldingen en producten in een webwinkel uploaden. Vaak wordt de inkoop, voorraadbeheer, verzendingen, betaalproviders, boekhouding, marketing, rapportage en CRM flink onderschat. Toch hoef je geen programmeur in te huren wanneer je een professionele webwinkel wilt starten. Er van uitgaande dat jouw producten als warme broodjes over de digitale toonbank vliegen, wil je natuurlijk een webwinkelsoftware dat schaalbaar is. Lightspeed eCommerce maakt online verkopen voor zelfstandige ondernemers toegankelijk.

Wat heeft Lightspeed webwinkel software te bieden?

Veel soorten designs en templates

Het ontwerpen van een webwinkel met SaaS-oplossingen is niet lastig. Bij Lightspeed eCom kun je kiezen uit meer dan 99+ responsive designs, die dus voor zowel desktop als mobiel/tablet gemaakt zijn. Wanneer je een beetje technisch bent aangelegd kun je ook zelf met de template editor aanpassingen maken in de HTML of CSS-code en het thema bewerken. Lightspeed heeft overigens ook partners die maatwerk kunnen verrichten voor je webwinkel.

lightspeed-03
Alles om je webshop te runnen

Natuurlijk is het belangrijk dat je webshop er goed uit ziet, maar uiteindelijk gaat het om het runnen van de webshop. Met gebruiksvriendelijke software houd je overzichtelijk welke producten voorradig zijn en welke bijbesteld moeten worden. Een Out of Stock-melding is altijd een enorme teleurstelling voor de klant. Lightspeed is voorzien van een goed order- en verzendoverzicht, wat essentieel is bij het runnen van een webshop.

Betaalproviders en boekhouding-koppelingen
Van iDEAL tot Paypal, bij Lightspeed zijn alle betalingsmogelijkheden mogelijk. Bovendien krijg je collectieve korting wanneer je de dienst afsluit via Lightspeed Payments. Behalve de integratie met betaalproviders, biedt de webwinkel software ook plug-ins voor boekhoudsoftware zoals Exact Online.

“Wij geloven erin dat je moet doen waar je goed in bent, je kunt onmogelijk alle facetten van e-commerce zelf bouwen. Daarom maken wij gebruik van een partner ecosysteem waarbij meer dan 150 partijen middels een API (application programming interface) gemakkelijk kunnen inpluggen op onze software.” – Joost Brugmans, Head of Strategic Alliances EMEA bij Lightspeed.

lightspeed-02

Marketing tools
Bij het starten van een webshop moet je direct aan de bak om bezoekers naar de webshop te trekken. De meeste zoektochten naar producten beginnen bij Google. Lightspeed eCom heeft ingebouwde SEO en online marketing hulpmiddelen om productpagina’s zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te laten eindigen. Ook zijn er direct koppelingen met Marktplaats, Beslist en andere platformen om deze kanalen te gebruiken om producten te promoten. Ook voor affiliate marketing heeft Lightspeed koppelingen met partners als Daisycon, wat het starten van een affiliate programma vrij eenvoudig maakt.

lightspeed-01

Statistieken
Rapporten en statistieken zijn uiteraard enorm van belang bij het runnen van een webshop. Voor webshop statistieken is er een koppeling met Google Analytics, zodat je gelijk met diepgang kan kijken hoeveel bezoekers je hebt, via welk kanaal de bezoekers komen en hoeveel omzet hieruit komt. Verkoopgegevens zijn terug te vinden in de rapportagemodule van Lightspeed eCom. Deze data is gemakkelijk af te lezen en eventueel te exporteren in een .csv of excel-bestand. Voor veel retailers is de rapportage het favoriete onderdeel van de software. Ze weten immers precies hoeveel bezoekers er op de webshop komen en welke producten het beste verkopen. Zo kan je al snel zien welke producten voor jou het verschil kunnen maken.

Dit gesponsorde bericht is geschreven in samenwerking met Lightspeed

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen