Gezondheid en fitness

Wahoo ELEMNT fietscomputer geeft je totale controle

Wahoo fitness komt deze week met een nieuw stukje tech voor op je fiets. Het bedrijf staat bekend om haar producten voor fanatieke fietsers en hardlopers en brengt het op de markt voor een scherpe prijs. Dit maal introduceert het bedrijf de Wahoo ELEMNT, een fietscomputer die het op moet nemen tegen de populaire Garmin Edge 810.

gps_bike_computer_elemnt_bars

Bij Wahoo geloven ze niet in allerlei flitsende mogelijkheden die je toch niet gebruikt, of onnodige functies die een product alleen maar duurder maken. De ELEMNT is in de ogen van Wahoo de perfecte fietscomputer. Een duidelijke overzichtelijke display, mogelijkheden om ieder scherm naar eigen wens te configureren, connectie met externe sensoren via Bluetooth 4.0 of ANT+ en de handige LED QuickLook indicatoren. Dit laatste vind ik persoonlijk een erg handige toevoeging aan het systeem want je kunt zo in één oogopslag zien of je op het juiste niveau presteert.

Maak je al gebruik van Strava of Ride with GPS en koppel je de ELEMNT aan deze apps, dan worden direct je gereden routes geimporteerd. Je kunt vanaf dat moment je ELEMNT ook gebruiken om te navigeren. De richting die je op moet rijden wordt aangegeven op het 2,7-inch grootte LCD-scherm. De ELEMNT werkt samen met je Apple iPhone (vanaf de 4S) en Android 4.3 of hoger devices.

gps_bike_computer_elemnt_front

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt de Wahoo ELEMNT binnenkort verkrijgen in Nederland voor een prijs van €379. Eventuele extra sensoren, zoals een TICKERX hartslagsensor of cadanssensor moet je dan nog wel los aanschaffen.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button