World Wide Web

Waarom zouden organisaties voor een VPS moeten kiezen?

Als groeiende organisatie kan de keuze voor een goede hostingdienst het verschil betekenen tussen klanten die uw website bezoeken en constante 503 server foutmeldingen. Virtual private servers bieden een middenweg tussen functionaliteit en kosten. Hierdoor zijn ze een geschikte lange-termijn optie voor bedrijven die willen upgraden.

Zijn Virtual Private Servers nuttig voor organisaties?

Traditionele webhostingdiensten zijn vaak de goedkoopste optie voor serverhosting. Tegelijk kunnen ze ook enorm beperkt zijn. Niet alleen qua beschikbare resources, maar ook wat betreft veiligheid en bandbreedte. Een groeiende organisatie moet het verplaatsen van hostingdiensten niet onderschatten. Het is echter belangrijk dat de dienst waar u op overstapt de behoeften van het bedrijf faciliteert, zowel nu als in de toekomst.

Bij het kiezen voor een hosting service zijn er drie opties: shared, dedicated en VPS, oftewel virtual private server hosting. Elke heeft haar eigen voor- en nadelen. Niet één hosting service heeft alles, tenzij bijzonder veel verkeer de kosten van een dedicated server rechtvaardigt. VPS hosting biedt echter de perfecte balans tussen functionaliteit en kosten. Of een bedrijf nu groot, klein of middelgroot is, VPS biedt significante voordelen. En deze hoeven geen fortuin te kosten.

Drie redenen waarom hosting op een VPS een geweldig idee is

  1. DEDICATED RESOURCES

Bij een shared hosting service zijn de resources van de server verdeeld over alle verbonden websites. We kunnen dit vergelijken met een woongroep, waarbij het totaal aan middelen gebruikt wordt door alle bewoners. Met VPS hosting krijgt u een toegewezen deel van de resources die exclusief uw website dienen. Deze toewijzing kan lager liggen dan het totaal van de gehele server in het shared hosting voorbeeld. Maar u bent in elk geval niet afhankelijk van andere verbonden websites die gebruikmaken van dezelfde kostbare middelen.

U hebt toegang tot een eigen CPU, RAM, bandbreedte en besturingssysteem. Met het oog op praktische bedrijfsplanning kunt u exact zien wat een hosting pakket biedt en of de gewenste VPS geschikt is voor de toekomst. De consistentie van resources is een cruciale factor bij het kiezen van een hostingdienst.

  1. VERBETERDE BEVEILIGING

Met uw eigen virtuele besturingssysteem (OS), heeft alleen u toegang tot de bestanden die daarop zijn opgeslagen. Dit houdt uw gevoelige informatie buiten bereik van andere websites. En zelfs als u op een shared server nooit te maken hebt gehad met hackpogingen, kunt u vertrouwen op de host om eventuele problemen op te lossen. VPS garandeert geen totale bescherming van data-inbreuken of een DDOS aanval. Samen met SSL en HTTPS is het echter aanzienlijk veiliger dan een shared server.

  1. MEER CONTROLE

Stel, u hebt serverapplicaties als Apache, PHP en MySQL geïnstalleerd en er is een herstart nodig. Dan hoeft u geen toestemming te vragen of vertraging op te lopen om de behoeften van andere websites te faciliteren. Wilt u op een shared server in dezelfde situatie een andere site herstarten? Dan is de toegang tot uw website vaak tijdelijk beperkt. Met een VPS heeft u meer controle over het type serverapplicaties dat u installeert en wanneer het onderhoud plaatsvindt.

Daarnaast verlenen de meeste VPS hosts administratieve toegang, zolang u over de technische expertise beschikt om hiermee om te gaan. Dit maakt nog uitgebreidere configuratie mogelijk.

 

Deze advertorial is geschreven door Versio

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via [email protected]

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button