Security

VPN dienst “HideMyAss” speelt gegevens door aan autoriteiten

Wanneer je kiest voor een betaalde dienst om je ip-adres te verbergen, dan verwacht je ook dat ze dit voor je doen. Echter bleek VPN dienst “HideMyAss” zonder pardon informatie door te spelen aan de autoriteiten, terwijl de gebruiker dacht anoniem en beschermd te zijn.

De VPN dienst van HideMyAss wordt gebruikt om klanten anoniem te laten internetten, waarbij de herkomst en het ip-adres wordt verborgen. Veel hackers en security professionals gebruiken deze dienst dan ook veelvuldig om te voorkomen dat er directe sporen worden achtergelaten die eenvoudig kunnen worden gerelateerd aan een provider en locatie.

Na de arrestatie van Jake Davis, één van de leden van voormalig hackerscollectief LulzSec, kwam naar voren dat HideMyAss toch niet zo anoniem en beschermd is voor haar betalende klanten. Davis, die bekend is onder de alias “Topiary”, werd namelijk gepakt met medewerking van HideMyAss. Davis gebruikte de dienst voor het hacken van diverse websites waaronder: Sony, Nintendo en andere grote bedrijven. Zijn uiteindelijke arrestatie was mogelijk door de samenwerking van HideMyAss en de leider van het hackerscollectief Hector Xavier Monsegur alias ‘Sabu’ met de FBI.

Na het bekendmaken van de medewerking van HideMyAss aan de arrestatie van Davis, door de voormalige hacker zelf,  kreeg hij de vraag hoe hij het vond dat hij verantwoordelijk was aan de ondergang van de VPN-dienst van HideMyAss antwoordde hij:

I didn’t do anything to them. In fact, I bought at least seven years’ worth of subscriptions with them. They ruined their own business by deciding to publicly announce that they ratted their paying customers out to the authorities. Everyone has a price and their price was mild pressure by a higher power.

HideMyAss biedt nog steeds anonimiseringsdiensten aan betalende klanten, maar geeft aan dat de dienst niet gebruikt mag worden voor illegale praktijken. Er worden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld AirVPN, logs bijgehouden.

VPN dienst HideMyAss

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button