tech365
infographic_bitcoin_small

De volwassenwording van de bitcoin; hoe de bitcoin het financiële landschap veranderd

Net als elke andere bepalende innovatie, is de bitcoin sinds zijn creatie in 2008, een onderwerp geweest van rumoer, speculatie en recensies. Toch lijkt de bitcoin “here to stay”.

Het verhandelde volume bij de grootste bitcoin exchanges blijft maar stijgen. De volume van de grootste handelaar, BK Coin, is in de afgelopen 12 maanden zelfs met 847% toegenomen. Niet alleen als betaalmiddel is de bitcoin volwassen aan het worden maar ook als asset. Voor het grootste deel van 2015 is de prijs van de bitcoin redelijk stabiel gebleven. Alleen de laatste weken doet de volatiliteit weer denken aan de oude tijden met een stevige terugval op het moment van schrijven.

Venture Capital Funding daarentegen, heeft op dit moment een alleen maar stijgende lijn te pakken. Waar de totale funding in 2013 nog 95 miljoen dollar was, is het bedrag dit jaar tot nu toe al bijna 469 miljoen dollar.

Nu steeds meer landen hun regelgeving aanpassen aan de moderne tijd, is de bitcoin ook aan een stevige opmars bezig in de industrie. Onder leiding van bedrijven als Microsoft, Dell en Dish network is de hoeveelheid retailers die de bitcoin ondersteunen gegroeid naar meer dan 100.000. Waar geven mensen hun bitcoins aan uit? Het blijken eigenlijk steeds meer “normale” producten te zijn: reizen, eten en gift-cards staan boven in de rankings.

Toch zijn er nog een aantal beren op de weg naar succes voor de bitcoin. Een van de uitdagingen is de diversiteit van de gebruikers. Met 90% man en meer dan de helft tussen de 19 en 34 jaar oud is de diversiteit nog ver te zoeken. Verder zijn er een aantal grote spelers op de markt zoals Ripple, Litecoin en Ethereum die de afgelopen jaren aan terrein gewonnen hebben. En is er een aantal overheden dat tegen de tendens in, bitcoin accounts aan het weren is. En laten dat nou net de landen met de meeste gebruikers zijn.

In de infographic is het verhaal van de bitcoin en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren te zien. Hoe de toekomst er ook uitziet, een ding is zeker en dat is dat de bitcoin uit de schaduw is gestapt en overal is. De werkelijkheid is simpel, de bitcoin is volwassen en vol met ambitie.

Het onderzoek is uitgevoerd door fillupmyluggage. Infographic door: dr-discount.nl

infographic_bitcoin

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen