tech365
Volvo XC90

Volvo gaat ieder nieuw model vanaf 2019 voorzien van elektromotor

“Volvo zet vol in op elektrificatie”, dat was de titel van een persbericht dat per digitale postduif in mijn mailbox terecht kwam. De laatste tijd lees ik weer wat regelmatiger automotive nieuws en zodoende trok dit bericht van Volvo mijn aandacht. Laatst zei iemand tegen mij dat het hele elektromotoren verhaal wel een beetje klaar was. Dit gevoel heb ik zelf niet. Volgens mij blijven de autofabrikanten juist inzetten om meer hybride voertuigen en volledig elektrische. Altijd leuk om dan te zien dat Volvo in 2019 alle nieuwe modellen uitgerust heeft met een elektromotor. Ik heb uiteraard het bericht direct doorgestuurd naar die kennis met de tekst “In your face!”

Anyway, Volvo dus. Wanneer je nu op zoek bent naar een hybride auto dan zit je vaak gebonden aan bepaalde modellen. Kies je nu een Volvo V60 dan kun je hem als plug-in Hybride bestellen. Kies je een V40, dan zit je vast aan benzine of diesel. Dit is dus straks niet meer aan de orde. Je kies het model Volvo dat je wilt en er is altijd een geëlektrificeerde uitvoering. Ik vind dit wel een goede zet, want als ik kijk naar de hybride auto’s bij sommige merken (lees: de Prius) dan ga ik wel gewoon een “ouderwets” rijden.

Naast de hybride modellen gaat Volvo ook een aantal extra volledig elektrische modellen aanbieden. Tussen 2019 en 2021 worden dit er maar liefst vijf. Twee modellen hiervan komen uit de stal van Polestar en dat is interessant. Deze zogenaamde performance-afdeling van Volvo kan wel eens met iets heel stoers op de markt komen. Als tech en automotive liefhebber is Volvo zo’n merk om altijd een beetje in de gaten te houden. Onlangs reed ik een rondje in een V60 plugin-hybrid en moet zeggen dat het een erg fijne auto is. Geen rare nukken met de hybride aandrijving en genoeg power om je lekker te verplaatsen in de het dagelijks verkeer.

Nu ben ik van nature een beetje VAG minded, maar mocht ik een overstap maken dan zitten deze zweedse jongens toch wel in mijn ooghoek. Behalve de XC90, die past simpelweg niet in je ooghoek 🙂

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen