Automotive

Volledig elektrische Porsche omgedoopt van Mission E naar Taycan

Porsche is de laatste tijd erg druk geweest met haar Mission E, een volledig elektrische sportwagen met brute looks. Vrijdagmiddag verscheen een persbericht van het merk met het heuglijke nieuws dat het vanaf nu geen conceptcar meer is. Onder de naam ‘Taycan’ lanceert Porsche haar productieversie van de Mission E, met maar liefst 600 elektronische paarden onder de kap.

Toen de eerste foto’s verschenen van de Mission E was ik aangenaam verrast. Een elektrische sportwagen is nu eenmaal iets anders dan een dikke schreeuwende benzinemotor. Als autosportliefhebber is het even wennen dat een “dikke Porsche” ineens een soortgelijk geluid maakt als een stofzuiger. Toch is dit de toekomst. Kijk maar naar de grote sportieve merken als Jaguar, Audi en McLaren. Ineens doet iedereen mee in de Formule E en zie je naar verloop van tijd de productiemodellen van de band af komen. Je kunt er iets van vinden, maar elektrische sportwagens komen er steeds meer.

Porsche Mission E 001

Porsche heeft de Tycan een goede 400kW/600pk aan vermogen gegeven. Hiermee sprint je van 0-100 in 3,5 seconden en tik je bij 12,5 seconden de 200km/h uur aan. Niet extreem snel voor een Porsche. Toch is de ervaring flink anders dan bij een benzine auto. Je kunt namelijk zonder problemen meervoudig voluit accelereren zonder vermogensverlies.

De actieradius is altijd een belangrijk punt bij een elektrische sportwagen. Porsche geeft de Taycan een bereik van 500km. Sta je bij de pomp en is je accu zo goed als leeg dan kun je hem vrij snel opladen. Na 4 minuten “stekkeren” kun je er weer 100km tegenaan.

Met de komst van de Taycan gaat Porsche flink uitbreiden in haar productieproces. Dit levert maar liefst 1200 nieuwe banen op het hoofdkantoor in Zuffenhausen. Het Duitse merk heeft 6 miljard euro beschikbaar gesteld om de ontwikkeling van elektromobiliteit tot 2021 mogelijk te maken. Next up, the Mission E Cross Turismo?

Helaas nog geen review van de Taycan. Lieve Porsche Nederland, ik heb nog vrije dagen over 😛

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button