eLearning

VMware eLearning: Virtualizing Microsoft Exchange 2013 on VMware vSphere [V5.X] Fundamentals

VMware lanceert een nieuwe gratis eLearning course, Virtualizing Microsoft Exchange 2013 on VMware vSphere [V5.X] Fundamentals, die zich richt op het virtualiseren van Microsoft Exchange 2013 op VMware vSphere 5.x. De course gaat in op de overwegingen die er gemaakt moeten worden voor het virtualiseren van Exchange 2013, de design voorwaarden waaraan moet worden voldaan en de richtlijnen voor schaalbaarheid en implementatie.

De eLearning course is opgebouwd uit een drietal modules die gezamenlijk ongeveer 3 uur zelfstudie in beslag nemen, namelijk:

  • Introductie voor het virtualiseren van Microsoft Exchange 2013. Deze module geeft een overzicht van de uitdagingen die bij het uitrollen van Exchange 2013 op fysieke hardware om de hoek komen kijken en hoe virtualisatie hier op in kan spelen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de voordelen die organisaties hebben bij het virtualiseren van een Exchange 2013 platform.
  • Ontwerpen van de gevirtualiseerde Exchange omgeving gaat in op de voorwaarden die gesteld zijn aan het ontwerpen van een Exchange 2013 oplossing voor klanten. Ook overwegingen voor de schaalbaarheid van een omgeving op vSphere worden in deze module behandeld.
  • Implementatie van de gevirtualiseerde Exchange oplossing richt zich op de verschillende opties voor implementatie van Exchange 2013 op het vSphere platform en de bijkomende overwegingen die moeten worden meegenomen in een ontwerp. Als laatste wordt er ook gekeken naar de mogelijkheden voor het monitoren en testen van de prestaties van Exchange 2013 op VMware vSphere.

Voor meer informatie over de gratis Exchange 2013 course kun je terecht op de VMware Education website.

Virtualizing Microsoft Exchange 2013 on VMware vSphere [V5.X] Fundamentals

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button