tech365
castrol_edge_vrdrift_03

Virtual reality race-game vs echte race-ervaring

De wereld van Virtual Reality is zo goed als onbeperkt. Maar hoe echt ervaar je die virtuele wereld nu eigenlijk? Onlangs had ik zelf de mogelijkheid om een tweetal virtuele proefritten te maken tijdens de AutoRAI. Tijdens deze ritten is het in het begin even wennen en merk je heel goed dat het niet echt is. Toch begint dit gevoel al erg snel twijfelachtig te worden en merk je toch al snel de kracht van de virtuele beleving.

castrol_edge_vrdrift_02

Het smeermiddelenmerk Castrol bedacht een leuke reclamecampagne die niet alleen aandacht oplevert voor het merk, maar ook nog eens een ultieme uitdaging is: Echt racen door een videogame. Het merk zet namelijk voor de promotie van Castrol Edge, de wereldbekende Formula Drift coureur Matt Powers in. Hij zal samen met een dikke Ford Mustang Roush Stage 3 en race rijden, die speciaal  voor de Oculus Rift is ontwikkeld. Powers is dus helemaal afgesloten van de buitenwereld en ziet alleen de virtuele wereld om zich heen. De ultieme samensmelting van game-technologie en een echte race-ervaring.

De game bestaat uit een speciaal ontwikkeld parcours waarin Power niet alleen moet zorgen dat hij op de baan blijft, maar ook nog uit moet wijken voor vreemde omstandigheden als vallende rotsblokken. De hamvraag is alleen, gaat dit hem lukken?

castrol_edge_vrdrift_01

Dinsdag 26 mei zal de volledige video online staan op ons blog en kun je zien hoe Powers het er vanaf gebracht heeft. Voor nu kunnen we je alvast even lekker maken met deze sneak preview!

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen