Tech

Vind, plan en deel eenvoudige je avonturen met Komoot

Inmiddels is de Komoot-app een vaste klant op mijn iPhone. Vooral tijdens vakanties gebruik ik hem veel. Maar ik merk dat veel mensen het platform niet kennen en dat is best zonde. Om die reden vertel ik je in deze blogpost waarom ik gek ben op Komoot en wat jij ermee kan doen.

Jouw route naar avontuur”, dat is de slogan van Komoot. Het platform geeft je de mogelijkheid om inspiratie op te doen voor verschillende soorten activiteiten. Deze inspiratie is gebaseerd op routes die door andere Komoot-gebruikers zijn vastgelegd. Het grote voordeel hierbij is dat je op deze manier eenvoudig kan navigeren op basis van deze routes. Ook wordt dit verreikt met informatie vanuit het kaartmateriaal in de app.

Kant-en-klare routes langs de mooiste plekken in de natuur en superieure technologie voor routeplanning en navigatie. Komoot maakt het makkelijk om overal avonturen te beleven, helemaal op jouw manier. [Komoot]

Laat ik voor het gemak een wandelroute nemen die ik in Oostenrijk heb gelopen. Deze route was door iemand anders gelopen en vastgelegd met Komoot. Bij het zoeken naar een wandelroute kies ik voor de optie “Start waar jij bent”. Daarna heb je de mogelijkheid nog wat extra filters in te stellen zoals de tijdsduur, moeilijkheidsgraad en het startpunt.

Bij een route wordt aangegeven wat de duur van de route is, de afstand die je aflegt en het aantal meter dat je stijgt en daalt. Zit er een route tussen die je wilt lopen, dan selecteer je hem en wordt het verrijkt met extra informatie. Zo zie je foto’s die tijdens zogenaamde waypoints zijn gemaakt door andere. Dit is ideaal om een beeld te krijgen of je leuke dingen tegenkomt tijdens de route. Daarnaast zie je ook het hoogteprofiel, de wegtypes en de ondergrond.

Statistieken over je gekozen route

Ik vind het bij een route prettig om het hoogteprofiel vooraf te kunnen zien. Op die manier weet ik waar het zwaartepunt van de route ligt. Ook de ondergrond speelt een rol, want als je alleen op asfalt loopt zijn speciale schoenen toch iets minder noodzakelijk als wanneer het gravel is. De app heeft ook de mogelijkheid om je te voorzien in navigatie. Dit is vooral bij het fietsen erg handig. In mijn geval krijgt ik de meldingen ook op mijn Apple Watch wat handig is bij een mountainbike rit bijvoorbeeld.

Vinden, vastleggen en delen

Je eigen profiel op Komoot is de plek waar al jouw afgelegde routes worden bewaard. Ook is het mogelijk om andere Komoot-gebruikers te volgen. Je routes kan je vervolgens ook weer delen met andere. Naast de routes van andere, waarop je jouw inspiratie kan baseren, is het ook mogelijk om een route op te nemen. Je afgelegde weg en gemaakte foto’s worden op die manier weer samengevat in een persoonlijke route met eigen highlights.

Basis is gratis

Voor mensen die het leuk vinden om ergens te gaan wandelen, fietsen, hardlopen of toeren is Komoot een ideaal platform om routes te plannen en je te laten inspireren. Het platform is net als de iPhone app en Android app gratis en de content in jouw eigen land is ook gratis te plannen en navigeren. Ga je naar het buitenland, dan kan het zijn dat je een gebied moet afkopen om de navigatie te gebruiken. Voor een gebied kost dit in de basis slechts €2,99. De Premium versie biedt ook aanvullende opties als Live Tracking, waarbij je andere kan laten zien waar je bent.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button