Mobile

Vervangen de Microsoft Lumia 950 en 950XL straks je werkplek?

Microsoft toonde gister niet alleen haar nieuwe Surface Book en Surface Pro 4, maar kwam ook met een tweetal high-end toestellen aanzetten. De Lumia 950 en 950XL worden de eerste high-end toestellen die standaard geleverd worden met Windows 10.

Met de nieuwe toestellen richt Microsoft zich echt op het volledige gebruik van het nieuwe besturingssysteem voor mobiele devices. Je kunt profiteren van de nieuwe virtuele assistent Cortana, Office apps en Continuum. Vooral dit laatste is een feature van Windows 10 waar ik met dit toestel erg nieuwsgierig naar ben. Je kunt de Lumia 950 simpelweg aansluiten op een groter scherm, toetsenbord en muis via de Microsoft Display Dock en hebt zo de beschikking over een eigen mobiele werkplek. Zeulen met je laptop naar je werk is dus verleden tijd.

Windows 10 is natuurlijk niet het enige waar de Lumia 950 mee opvalt. Neem bijvoorbeeld de PureViewe camera met 20-megapixel sensor en drievoudige LED-flitser. En ja, vergeet vooral de USB-C connector niet, iets dat ik eigenlijk ook wel verwacht had op de nieuwe Surface modellen. Ook krijg je de beschikking over een 5,2-inch touchscreen met een resolutie van 2560 x 1440 (564 ppi), Wireless 802.11ac, een Snapdragon 808 hexa-core processor en 32GB opslagruimte op het toestel.

De grotere Lumia 950XL heeft naast een 5,7-inch AMOLED scherm ook een octa-core processor gekregen (Snapdragon 810). Verder zijn de mogelijkheden en specificaties redelijk gelijk. Beide toestellen zijn verkrijgbaar in single-SIM of dual-SIM uitvoering.

De Nederlandse prijs voor de Lumia 950 en 950XL is nog niet bekend en wanneer de toestellen beschikbaar komen op de markt heeft Microsoft nog niet laten weten.

lumia-950-en-lumia-950-xl

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button