Gaming

Review: Vertagear SL2000 Gaming Chair

Vertagear is geen onbekende op het gebied van gaming chairs. Grote kans dat je de stoelen van het merk weleens voorbij hebt zien komen. In deze review ga ik aan de slag met de SL2000 gaming Chair van Vertagear, een instapmodel met een interessante prijs. Is hij de moeite waard, of kun je beter wat langer sparen voor iets anders?

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 001

Iedereen zoekt iets anders in een gaming chair

De keuze voor een gaming chair is een hele persoonlijke. Het is allereerst van belang dat je het model mooi vindt. Dit is immers de eerste criteria waarop je gaat zoeken. Daarnaast is het zitcomfort natuurlijk erg belangrijk. Maar daar stopt het nog niet. Bij dit soort bureaustoelen kun je vaak ook nog extra opties kiezen om stoel verder aan te passen aan je wensen. Denk hierbij aan de wielen, verstelbare armsteunen en zelfs rgb-verlichting.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 002

Om het nog een beetje extra lastig te maken, is ook je bouw doorslaggevend bij de zoektocht naar een Gaming Chair. Heb je het postuur van een tentharing, dan kun je over het algemeen met de meeste modellen wel uit de voeten, ben je lang of wat forser gebouwd, dan moet je toch wel goed opletten of hij geschikt is voor jou.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 003

In mijn geval ben ik niet bijzonder lang, slechts 182cm, maar wel een wat breder postuur. Niet alle stoelen vind ik prettig, vooral de smallere varianten niet. Het is dus voor mij extra belangrijk om goed te letten op het formaat van de stoel. Qua gewicht is de SL2000 geschikt tot 150kg. En dat is aardig wat! Ook de wat zwaardere gamer kan met dit model uit de voeten.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 008

De juiste wielen voor een harde ondervloer

De Vertagear SL2000 is het instapmodel Gaming Chair dat het merk levert. De stoel bestaat uit een stalen frame met aan de voet wielen met een rubber loopvlak. Deze wielen zijn dus erg geschikt om te gebruiken op je laminaatvloer. Als extra detail hebben ze ook nog het Vertagear logo erop gemaakt.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 007

Dit kom je overigens op veel plekken op de SL2000 tegen. Niets mis mee natuurlijk. Ook al lijkt de stoel van leder, toch is het eigenlijk PVC. Dit hebben ze erg goed gedaan, want je moet het maar net weten om het in eerste instantie te kunnen zien.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 010

Drie verschillende verstelmogelijkheden

Het is fijn om de stoel aan te kunnen passen aan je persoonlijke voorkeur. Met de SL2000 heb je een aantal verschillende opties. Allereerst kun je hem in hoogte verstellen met behulp van een hendel. De minimale hoogte van de stoel in zijn geheel is 125cm. Je kunt de stoel zelf 10 cm verstellen in hoogte waarbij het maximum dus 135cm is. Naast de hoogte kun je ook de hoek van de rugleuning aanpassen. Door middel van een aparte hendel kun je de rugleuning ontgrendelen, naar wens instellen, en weer vergrendelen.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 015

Het laatste verstelbare onderdeel van de stoel zijn de armleuningen. Bij dit model zijn ze in hoogte te verstellen en naar wens te draaiend. Je kunt ze echter niet naar voren of achteren schuiven. Dit is voorbehouden aan de duurdere modellen van Vertagear. Of je dit echt nodig hebt is natuurlijk geheel aan jezelf.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 014

Sommige merken kiezen ervoor om een nekkussen en lendenkussen als optionele accessoires aan te bieden bij de keuze voor een stoel. Vertagear kiest hier niet voor en voegt deze twee onderdelen standaard toe bij de SL2000. Het nekkussen zit door middel van een elastische band om de kop van de stoel. De lendensteun door middel van elastische banden langs de achterkant. Je kunt hem op deze manier ook verstellen.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 017

De Vertagear SL2000 in de praktijk

Een review schrijven over een dergelijke stoel is erg persoonlijk. Dit geef ik je graag nog een keer mee. Afgezien van mijn mening raad ik je aan om zeker zelf te testen of het is wat je zoekt. Met die gedachte in het achterhoofd is het tijd voor de feiten.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 005

Een gaming chair koop je niet alleen omdat je een stoel nodig hebt. Tenminste, ik niet. De looks van een dergelijke stoel spelen een hele grote rol. Was dat niet het geval, dan had je immers prima een normale stoel kunnen nemen. Nee, een gaming chair moet ook gewoon vet zijn. De Sl2000 voldoet op dit vlak prima aan deze eigenschap. Hij heeft een look alsof hij net uit een raceauto is getrokken, is mooi afgewerkt en voelt degelijk. De wangen van de zitting zijn niet heel smal, dus ook iemand met een wat forser postuur past er prima in.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 016

Leather look in plaats van leder

Ondanks de keuze voor pvc in plaats van echt leder, waar natuurlijk een geheel ander prijskaartje aan zit, heb je niet het idee dat het materiaal nep is. Het voelt goed en zit comfortabel. Ook geen last van een klamme rug, iets dat belangrijk is bij een dergelijke stoel. Hij ademt dus ook goed bij een lange zit en wat hogere temperaturen. Wel heb ik de lendensteun eraf gehaald, omdat hij voor mij persoonlijk net wat teveel aanwezig was.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 018

Het verstellen van de stoel is eenvoudig en gaat zonder slag of stoot. De hoogteverstelling gaat door middel van een hendel onder de zitting, en de hoek van de rugleuning zit aan de bovenzijde van de zitting. Het gaat allemaal zoals je verwacht en voelt solide. De meegeleverde wielen zijn erg prettig. In totaal zitten er vijf stuks onder het stoelframe en zijn ze voorzien van een rubberlaagje. Ze rollen hierdoor erg goed en soepel. De stoel staat bij mij op een laminaatvloer en dit gaat vlekkeloos.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 011

Het enige dat ik aan dit model niet zo mooi vind, zijn de zichtbare bouten voor de rugleuning. Tijdens de montage schuif je de rugleuning over de steunen en schroeft hier een tweetal bouten in aan iedere kant. Hier had van mij een afdekking overheen gemogen. Ook was het leder rond de gaten wat vuil. Vooralsnog geen reden tot paniek, want dit is echt muggenziften.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 013

Monteren is een koud kunstje

De montage ansicht is zeer eenvoudig en er wordt een duidelijke instructie meegeleverd. Zelfs de inbussleutel dus je nodig hebt wordt meegeleverd, maar dan wel in de vorm van een T-sleutel. Je hebt dan niet zo’n klein haaks ding als bij de Zweedse meubelboulevard. maar een handig stuk gereedschap.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 004

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 006

Is de Vertagear SL2000 een aanrader?

Raad je de Vertagear SL2000 aan? Jazeker! Kijkend naar de afwerking en het comfort van de stoel dan is dit een erg mooi instapmodel. Hij geeft je niet het gevoel een dergelijk model te zijn, dus dat is een groot compliment voor Vertagear. De prijs is ook dik in orde. Je kunt al de trotse bezitter zijn van een SL2000 voor €249. Dit is inclusief de wieltjes met rubberlaag en de hoofd- en lendensteun.

Vertagear SL2000 gaming chair tech365 009

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button