tech365
p1040278-640x360

Verschillende soorten en maten drones

Afgelopen zondag werd bekend gemaakt dat er roofvogels gaan worden ingezet tegen drones bij mogelijke terroristische aanslagen. Wederom dus een nieuwsbericht over drones. Elke dag is er namelijk wel wat te lezen of te horen over drones, zoals:

– “Alphabet gaat burritos per drone bezorgen bij Amerikaanse universiteit”
– “Drones ingezet om vermiste kinderen op het strand te vinden”
– “Australiër verdrinkt bijna bij poging om drone op te duiken”
– “Marck Zuckerberg geeft schaalmodel van zijn drone aan Paus”

Dit zijn slechts enkele drone gerelateerde nieuwsberichten van de afgelopen twee weken. Drones zijn dus duidelijk populair en opkomend.
Maar wat voor soorten drones zijn er nou eigenlijk?

In principe kan je zeggen dat er drie soorten drones bestaan:

1. Drones die bij oorlogen worden ingezet
2. Drones die voor professionele (commerciële) doeleinden kunnen worden ingezet.
3. Hobbymatige drones voor volwassenen en kinderen

Als het over de eerste soort gaat, de drones die worden ingezet bij oorlogen, dan moet je denken aan drones met een lengte van tientallen meters en een gewicht van tonnen. Dit zijn meer een soort vliegtuigen, maar dan onbemand en waarmee geschoten kan worden. Zo is een aantal maanden geleden nog een dergelijke drone neergeschoten in Turkije bij de Syrische grens.

De tweede soort drones, de professionele drones, zijn een stuk kleiner en lichter. Veel commerciële partijen, zoals televisiemaatschappijen en makelaars bijvoorbeeld, gebruiken dergelijke drones om opnames te kunnen maken, die ze voor een commercieel doeleinde kunnen gebruiken. Zo zetten al veel makelaars drones in om mooie beelden te kunnen maken van de huizen die zij verkopen. Een voorbeeld van een drone die kan worden ingezet door professionals en/of mensen die scherpe opnames nodig hebben is de DJI Phantom 4 . Dit is een drone met een sterke accu (rond de 25 minuten), een groot bereik (3 kilometer) en een scherpe camera (4K filmcamera en 12 megapixel fotocamera). Daarnaast beschikt deze drone ook nog eens over obstakeldetectie, waardoor die zelf obstakels kan ontwijken en jij er als piloot dus nauwelijks meer omkijken naar hebt.

103932_d417a607-jpeg

De derde soort drones, de hobbymatige drones, is een soort die zowel in grootte, als in kwaliteit, als in prijs behoorlijk kan verschillen. De kleinste drones zijn namelijk maar een paar centimeter bij een paar centimeter groot en zie je van een grote afstand dus niet eens. Deze drones heb je al vanaf ongeveer 30 euro. Dergelijke kleine drones beschikken over het algemeen niet over een camera. Cameradrones zijn namelijk over het algemeen iets groter en kosten net iets meer (vanaf zo’n € 70 verkrijgbaar). Hierin zitten echter ook weer grote verschillen, aangezien de kwaliteit van de camera van de ene drone een stuk beter kan zijn dan de camera van de andere. De meeste drones beschikken echter wel over een camera die minstens in HD kan filmen, wat al vrij scherp is. Waar een drone met camera zich wel echt op kan onderscheiden ten opzichte van de andere drones is de mogelijkheid om live met de camera mee te kijken. Dit heet First Person View (FPV). Dergelijke drones hoeven niet eens erg duur te zijn. Zo kost de WLtoys Q222G € 159 en krijg je bij deze drone een schermpje meegeleverd, waarop je live kan zien wat de camera filmt. Daarnaast beschikt deze drone ook over een barometer, waardoor die mooi op één hoogte blijft vliegen.

Zo zie je maar dat er dus veel verschillende soorten drones zijn, welke allemaal voor verschillende doeleinden kunnen worden ingezet. Het is van belang na te gaan wat je exact met je drone wilt doen en wat je budget is. Uiteindelijk zal er voor iedereen een geschikte drone te vinden zijn.

 

Dit gesponsorde bericht is geschreven in samenwerking met Lightspeed

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen