World Wide Web

Vernieuwde Cloud dienst Mega verlaat beta status

Goed nieuws voor alle gebruikers van Kim Dotcom’s cloud dienst Mega want de dienst heeft na 9 maanden officieel afscheid genomen van haar beta status. Hier houdt het goede nieuws echter nog niet op, want gebruikers krijgen ook eens een aantal vernieuwingen die het sneller, beter en efficiënter moeten maken.

De gebruikersinterface van Mega is in een nieuw jasje gestoken en door middel van enkele tweeakters sneller en efficiënter gemaakt. Daarnaast heeft het team ook local caching toegevoegd waarmee het mogelijk is om alleen de wijzigingen, sinds de laatste keer dat je bent aangemeld, worden gesynchroniseerd naar de cloud-dienst. Dit maakt het onnodig om grote bestanden iedere keer opnieuw te uploaden bij wijzigingen. Ook zou het delen van bestanden eenvoudiger moeten zijn met de komst van avatars contact management en een overzicht waar je kunt zien welke bestanden met wie worden gedeeld en wanneer deze voor het laatst zijn bijgewerkt. Het werken met mappen is ook op de schop gegaan en nu gebaseerd op een boomstructuur. Hiermee wordt het eenvoudiger om mappen en bestanden te verplaatsen zonder het uploaden van bestanden te onderbreken. Als laatste wijziging is er ook een nieuwe versie van de Firefox extension voor Mega.

Kortom, het team heeft geluisterd naar input van haar gebruikers en deze wijzigingen meegenomen bij het verlaten van de beta status. Voor nu staat er nog een iOS app op de planning, maar hier is het wachten op het vrijgeven door Apple. Volgens de verwachtingen zou de app volgende maand beschikbaar moeten komen, samen met een Sync Desktop applicatie. De gebruikers van het Android platform kunnen al gebruik maken van een Mega app, want deze is reeds beschikbaar in de Google Play Store.

Mega cloud dienst

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button