Hardware

Veiliger draadloos internetten met de Veiltower super-router

Vandaag start de Kickstarter-campagne voor de Veiltower, een naar eigen zeggen ‘super router’ die je (draadloze) internettoegang een stuk eenvoudiger en veiliger moet maken. Naast de standaard mogelijkheden als router, zorgt hij ook voor een extra dikke laag beveiliging voor de apparaten in je netwerk.

Steeds vaker blijkt de beveiliging van consumenten routers ver onder de maat te zijn en richten ze zich nog steeds op het traditionele concept dat de beveiliging op locatie goed geregeld is. Kijk zelf maar eens hoe vaak je blind verbinding maakt met een draadloos netwerk op een terras of in een hotel. Weet je wel zeker dat je verbinding maakt met een veilig netwerk en dat niemand stiekem met je meekijkt? Reden temeer voor het team achter de Veiltower om een een stap voorwaarts te maken op het gebied van primaire beveiliging.

Veiltower White - Back

De Veiltower is niet alleen een ‘super-router’, maar doet ook dienst als firewall, Wi-Fi access point, VPN server en anti-virusoplossing. Ik stap even terug naar het moment dat je verbinding maakt met een onbekend draadloos netwerk. Wanneer je op dat moment een VPN-verbinding maakt naar de Veiltower kun je veiliger surfen en verbruik je ook nog eens 30% minder data door slim gebruik van compressie. Dit zijn zaken waar de hedendaagse routers voor consumenten vaak flink in te kort schieten.

Staat Wi-Fi aan op je mobiele apparaat, dan loop je steeds meer risico dat de ‘man in the middle’ je vindt. Een hacker koopt voor honderd dollar een apparaatje dat doet alsof het jouw router thuis of het café dat je bezoekt is. Wat je verzendt en ontvangt, wordt opgeslagen. In no-time weet hij alles van je. Dat merk je uiteraard pas als het te laat is. Met de Veiltower heb je een eigen VPN-verbinding. Je informatie is ongrijpbaar voor ieder ander. Bovendien is je identiteit afgeschermd, zodat ook je privacy is gewaarborgd. Zelfs de ‘ultimate snooping app’ kan niets aanvangen met jouw data. De Veiltower is het eerste sexy voorbehoedsmiddel tegen onveilig vrijen met het (draadloze) internet. [Edsard Ravelli, CEO van Veil Systems]

Naast het bijzondere stijlvolle design van de Veiltower is hij ook nog eens zo ontwikkeld dat hij eenvoudig in gebruik is. Je hoeft geen slimme techneut te zijn en zelfs je vader of moeder moet het apparaat kunnen gebruiken. Om het project te kunnen realiseren is er een streefbedrag van 250 duizend dollar nodig. Met dit bedrag wil Veil Systems de supply chain voltooien. De verkoopprijs van een Veiltower is $199 maar voor vroege vogels die is er tijdelijk een aanbieding. De eerste 1999 backers krijgen de super-router voor $159.

Veil Access App iPad

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button