tech365
Veel geldmachines in de Verenigde Staten gebruiken nog Windows XP

Veel geldautomaten in de Verenigde Staten gebruiken nog Windows XP

Microsoft stopt de ondersteuning van Windows XP op 6 april dit jaar en adviseert gebruikers al geruime tijd om te migreren. Toch blijkt dat nog vele duizenden geldautomaten in de Verenigde Staten voorzien zijn van Windows XP en simpelweg te oud zijn om te upgraden.

De meest eenvoudig klinkende oplossing zou zijn: een migratie naar Windows 7, echter blijkt dat een groot deel van deze machine voorzien zijn van sterk verouderde hardware. Zo is ook het geval bij de Amerikaans bank, JP Morgan’s, die nog ruim 3000 sterk verouderde machines in gebruik heeft.

Als een vorm van uitstel van executie heeft Microsoft nog een support bundel beschikbaar die de beperkte ondersteuning een jaar kan verlengen. Deze verlengde ondersteuning is niet gratis, maar is voor veel bedrijven nog een manier om het ‘even uit te zingen’ en extra tijd te kopen. De systemen zullen, na het vervallen van de ondersteuning, kwetsbaarder zijn voor hacking- en malware aanvallen, omdat er geen beveiligingsupdates en malware definities meer uitgebracht worden.

Toch hoeft de burger zich geen zorgen te maken, verteld geldautomaten producent Diebold in een interview met Businessweek, want ondanks dat de software van de geldautomaten dan misschien kwetsbaar is, worden de saldi van de rekeninghouders nog altijd goed beveiligt door de anti fraude software van de banken.

Veel geldmachines in de Verenigde Staten gebruiken nog Windows XP

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen