tech365
Valse volgers en likes op Instagram zijn Big Business

Nep volgers en likes op Instagram zijn Big Business

Nep volgers en likes op Instagram zijn big business. In de donkere kelders van het internet staat dan ook het verkopen van volgers en likes op Instagram hoger op de ladder dan het stelen van creditcard nummers. Hoe gaat dit allemaal in z’n werk?De nep volgers op Instagram kunnen zorgen voor  likes, maar hoe komen we aan deze nep volgers?  Al een aantal jaar wordt een virus gebruik voor het stelen van credit card data van nietsvermoedende internetters. Dit virus, genaamd Zeus, wordt nu echter ook ingezet voor het creëren van volgers en likes op Instagram. Volgens een rapport van Reuters melde de FBI dat er in 2010 door Oost Europeanen voor ruim $70 miljoen gestolen werd bij Amerikaanse banken.

Maar wat moet je met al die nep volgers en likes? Marketeers maken er graag gebruik van, want op deze manier kun je nieuwe merken, artiesten of andere accounts op Instagram  heel snel heel populair laten lijken. Voor het kopen van 1000 volgers moet je denken aan $15 en 1000 likes $30. Voor een relatief laag bedrag kun je snel je account laten groeien in populariteit. Deze pakketten met “Likes” kun je kopen op Internet Hacker forums, dezelfde plaats als waar je naar toe gaat voor het kopen van credit card gegevens. Ter vergelijk, een verzameling van 1000 credit card nummers kost je slechts $6.

Door het verschil in prijs kun je duidelijk zien wat het hedendaagse belang is van social media. Instagram is in de tussentijd druk bezig om een geautomatiseerd systeem te ontwikkelen dat zorgt voor het ontdekken en blokkeren van de volgers.

Nep volgers en likes op Instagram zijn Big Business

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen