Apps en software

Upgrade problemen MariaDB package op Synology DSM 5.0

Onlangs heeft Synology een update voor het MariaDB package vrijgegeven die toch niet helemaal jofel werkt. Na het upgraden van het package in het Package Center verschijnt er een notificatie dat MariaDB is bijgewerkt, maar in compatibiliteit modus draait. Om dit te verhelpen dienen de MariaDB databases te worden ge-upgrade.

Helaas is echter dit deel van de upgrade niet beschikbaar in veel gevallen en kun je in de MariaDB app niet meer dan het wijzigen van je wachtwoord of het verwijderen van de databases. Synology is bezig met het aanpassen van de upgrade, maar in de tussentijd kun je via onderstaande workaround toch je databases upgraden.

  1. Maak via SSH een verbinding met je NAS op basis van de root gebruiker.
  2. Voer het commando: echo 1 > /var/services/mysql/VERSION uit
  3. Meld je aan op de webinterface van je NAS en start de MariaDB app.
  4. Geef je wachtwoord op (van de root) voor het upgraden van de databases.

 

 

 

 

mariadb_upgrade

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Gerelateerde berichten

Één reactie

  1. Ik blijf de melding over de compatibilty modus en upgrade de databases krijgen. Wat ik ook doe ik krijg geen mogelijkheid om het wachtwoord te wijzigen. Bij het starten van mariadb komt de melding kan pakket service niet starten. Kan phpmyadmin niet gebruiken. Kan mariadb niet verwijderen… iemand nog een andere optie? Alvast bedankt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button