Apps en software

Uitgelekte afbeeldingen en video tonen nieuwe functies Windows 9

September is de maand van Windows 9. Bronnen bekend met de plannen van Microsoft, laten weten dat Windows 9 geintroduceert zal worden tijdens een persevenement van de softwaregigant. Met het evenement in zicht verschijnen er steeds meer uitgelekte foto’s en video’s van verschillende builds. De website Winfuture.de publiceerde enkele screenshots die afkomstig zijn van een interne build van Windows 9, codenaam Threshold.

De nieuwe screenshots zijn afkomstig uit build 9834 en laten een aantal nieuwe mogelijkheden zien van het besturingssysteem.

Windows 9 leaked screenshot 04

Op de screenshot is goed te zien hoe Microsoft een combinatie maakt van het ouderwetse Start Menu en de welbekende ‘Tegels’ van Windows 8. Veel gebruikers zullen deze functionaliteit erg kunnen waarderen, want één van de grootste klachten over Windows 8 was toch wel het ontbreken van het Start Menu.

Windows 9 leaked screenshot 02

Verschillende bronnen lieten al weten dat de zogeheten ‘Charms Bar’, de balk die uitschuift aan de rechterzijde in Windows 8, zou verdwijnen. De balk is nu vanuit het Start Menu op te roepen en verschijnt normaal in het scherm als een venster.

Windows 9 leaked screenshot 03

Een andere nieuwe functionaliteit is het notificatie centrum. Notificatie van het systeem, apps en diensten zullen hier centraal worden getoond aan de gebruiker.

Windows 9 leaked screenshot 01

De Store heeft enkele extra functies gekregen die eenvoudig op te roepen zijn in het venster.

Om je alvast even een beetje kennis te laten maken met al het nieuws van Windows 9, hebben we hier nog even een video voor je.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button