tech365
yot2015

Dit waren de meest trending topics van 2015 op Twitter

Ieder jaar stellen verschillende social networks een overzicht op van de meest populaire content van het jaar. Ook Twitter doet hier ieder jaar aan mee en bracht opnieuw het #YearOnTwitter overzicht uit. Ik denk dat we allemaal wel aardig kunnen raden wat er dit jaar allemaal trending was. 

Schokkende gebeurtenissen gaan als een lopend vuurtje op Twitter. Soms is het nieuws, soms uitingen van emotie. De 140 karakters die je kunt gebruiken kun je vullen met alles wat je wilt. Het is dan ook geen verassing dat #jesuischarlie en #prayforparis naar voren ziet komen in het overzicht. Zowel na de aanslag in het kantoor van Charlie Hebdo als na de bloederige aanslagen in Parijs vlogen de tweets de wereld over.

Een tweetal andere onderwerpen die erg populair waren op Twitter zijn: het politiegeweld op Afro-Amerikanen (#BlackLivesMatter) en de legalisatie van homo-huwelijken (#MarriageEquality). Vooral dit laatste is iets waar Amerika wereldwijd redelijk achter de feiten aanloopt en er nog steeds veel tegenstanders zijn.

Op entertainment vlak steelt Caitlin Jenner absoluut de show. Nadat voormalig topatleet Bruce Jenner door het leven ging als Caitlin Jenner maakte zij ook een nieuw Twitter account aan. In 4 uur en 3 minuten had het account meer dan 1 miljoen volgers. Volgens het Guiness Book of Record een nieuw record.

Op het gebied van technologie vinden we veel nieuws over Apple’s iPad, iPhone, Google’s Android en uiteraard de live-video app Periscope. Nieuwsgierig wat er nog meer trending was? Kijk dan snel de videocompilatie van Twitter.

 

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen