Gaming

Twee nieuwe Force Feedback-racesturen uit de Logitech renstal

Wie zich een beetje zoet kan houden met een goede racegame moet wel eens in aanraking gekomen zijn met de racesturen van Logitech. Of het nu de inmiddels klassieke G25 is of de G27, Logitech heeft altijd een plaats weten te veroveren bij simracers. Nadat het lange tijd stil was rondom de ontwikkeling van racesturen, komt het merk nu met maar liefst twee nieuwe modellen op de proppen. Welcome back Logitech, we missed you!

Als fanatiek simracer kon ik het niet laten om even te kijken wat voor moois Logitech deze keer heeft ontwikkeld. Er zijn twee nieuwe modellen uitgebracht. Het eerste model, de G920, richt zich speciaal op de Xbox One en PC gamers. Het tweede model, de Driving Force G29, is bestemd voor gamers met een Playstation 4 of 3. Nieuwe racesturen bleek iets waar fans constant om bleven vragen, aldus Logitech.

Driving Force racesturen

Zowel de G920 als de G29 bestaan uit een handgestikt lederen stuurwiel voorzien van realistische force feedback. Hiervoor is de nieuw ontwikkelde dual-motor technologie gebruikt, waarin vergelijkbare technieken worden toegepast die we ook vinden in autotransmissies. Dit zorgt ervoor dat je belangrijke feedback krijgt, zoals gewichtsveranderingen, grip (of het gebrek aan), het gevoel van gladheid, of het effect van onder- en overstuur. Op het stuur zijn ook de welbekende knoppen beschikbaar die je normaal terugvind op je controller.

Logitech Drivingforce G920
Logitech Drivingforce G920

Nieuwe pedalen

Naast de racesturen zijn er ook nieuwe sets pedalen ontwikkeld. Dit zorgt voor een nog realistische gevoel tijdens het spelen van je favoriete racegame. De grondpedalen bestaan uit een koppelingspedaal, een non lineair rempedaal (voor nog realistischer gevoel bij het remmen) en een gaspedaal. Qua looks lijken ze sterk op de pedalen die we kennen van het G25 set.

Logitech Drivingforce G920 pedalen
Logitech Drivingforce G920 pedalen

Optionele versnellingspook

Ga je echt voor de meest realistische race-eravaring, dan is een aparte versnellingspook onmisbaar. Ondanks de mogelijkheid om te schakelen op het stuur, door middel van de aluminium flippers, geef ik zelf nog steeds de voorkeur aan deze manier van schakelen. Er is voor dit sit ook een optionele versnellingspook met handschakeling verkrijgbaar. De pook bestaat uit een metalen as en met de hand gestikte lederen pookknop. Je kunt hiermee zes versnellingen gebruiken in je game en een push-down reverse.

Prijs en beschikbaarheid

De Logitech G920 is vanaf oktober 2015 verkrijgbaar voor een adviesprijs van €399. De optionele versnellingspook zal €59,99. De G29 is vanaf juli verkrijgbaar voor een adviesprijs van €399.

Martijn

Martijn is naast eigenaar van tech365 ook werkzaam als IT Professional. Zijn passies zijn gadgets, fotografie en alles wat met automotive te maken heeft. Je kunt hem ook vinden als blogger op wielerblog www.lifebehindbars.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button