tech365
Transcend JetDrive SSD Upgrade Kit

Transcend brengt JetDrive SSD Upgrade kits op de markt voor MacBooks

Transcend heeft haar assortiment uitgebreid met haar nieuwe JetDrive SSD Upgrade Kits. Deze kits zijn speciaal ontwikkeld voor gebruikers van een MacBook met een reguliere harddisk of een SSD. Met de nieuwe upgrade kit vergroot je niet alleen de opslagcapaciteit van je MacBook, maar krijg ook de prestaties. Bovendien bevatten de Upgrade Kits een eenvoudig te gebruiken schijfbehuizing voor het omzetten van de originele SSD of HDD naar een nieuwe USB 3.0 externe harde schijf.

De JetDrive SSD kits zijn gebouwd op de meest recente generatie SATA III 6Gb/s interface. De SSD’s zijn hiermee in staat om snelheden van maar liefst 530MB/s te bereiken. Dit is vooral interessant voor intensieve gebruikers van een MacBook, zoals fotografen en videografen. Veel MacBooks zijn voorzien van relatief weinig opslagruimte, maar met de Transcend JetDrive kits kun je tot 960GB  aan opslagruimte plaatsen in je MacBook.

Na het vervangen van je originele harddisk of SSD kun je deze blijven gebruiken door middel van de meegeleverde schijfbehuizing. Door het simpelweg installeren van de schijf in de behuizing kun je met de USB 3.0 aansluiting gewoon nog bij je oude bestanden. Mocht je deze niet meer nodig hebben, dan formatteer je de disk en heb je een USB3.0 externe harddisk voor alledaags gebruik.

Om zicht te houden op de conditie van je JetDrive wordt er speciaal ontwikkelde monitoringsoftware meegeleverd met de kit. De zogeheten JetDrive Toolbox maakt gebruik van S.M.A.R.T. technologie voor het analyseren van de gezondheid van je disk. Via de software is ook TRIM te activeren, die zorg draagt voor het optimaliseren van de schrijfsnelheden en slijtage op de lange termijn voorkomt.

Transcend biedt op dit moment vier verschillende SSD modellen die gegarandeerd compatible zijn met je MacBook. Voor een 240GB variant betaal je €224 en voor de 960GB variant €649 (prijs is afhankelijk van de productiereeks MacBook).

Transcend JetDrive SSD Upgrade Kit

 

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen