tech365
Philips tv's met Android

TP Vision introduceert Philips tv’s met Android

TP Vision verwacht dit jaar haar eerste op Android gebaseerde Philips Smart TV’s te lanceren. Door de inzet van Android beloofd TP Vision om de Smart TV-beleving te voorzien van vloeiendere en snellere tv- en gamebeelden op de top-of-the-range Philips Ambilight tv’s.De consument moet nog reven geduld hebben, want de eerste modellen, voorzien van Android, worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht in de Benelux.

Maarten de Vries, CEO van TP Vision schrijft:

In 2014 beginnen we met de uitrol van high-end Philips tv’s met Android, waarna we ons Android-aanbod stap voor stap zullen uitbreiden naar de andere segmenten. We verwachten dat de waardering van de consument snel zal groeien en dat daarmee de behoefte naar dit product een grote vlucht zal nemen. In 2015 zullen de meeste van onze Smart TV’s door Android worden aangedreven

Vloeiende gebruikservaring en verbeterd app-aanbod

Op verschillende platformen voor Smart-TV-beleving hebben de gebruikers te maken met traag functionerende apps of beelden. Om deze reden heeft TP Vision gekozen voor de inzet van Android, wat zich inmiddels als grootste aanbieder op de mobiele markt, al heeft bewezen. Door de kracht van Android te combineren met televisies die TP Vision produceert wordt er een uiterst krachtige en innovatieve ervaring aangeboden die zorgen voor snelle responstijden, efficiënt gebruik van beschikbare middelen, slimme interoperabiliteit en focus op apps en content. Hiermee wordt de rol van de televisie als centrum van entertainment in de woonkamer nog meer versterkt.

Het beste van twee werelden: Philips Smart TV-apps en Google Play Store

Door het combineren van de uitstekende Android-apps in de Google Play Store en de reeds beschikbare Smart TV-apps zoals video on demand, catch-up TV, de elektronische programmagids EPG en muziekstreamdiensten wordt er op de Philips Smart TV’s met Android gezorgd voor een nog groter en completer aanbod aan apps.

Scott Housley, Global Head of Product and Strategy TP Vision:

Wij zijn ervan overtuigd dat Android een grote belofte is voor de tv-markt. Het zal de Smart TV-ervaring een serieuze boost geven, omdat het de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid op één lijn brengt met dat van de hedendaagse smart devices. We zijn er trots op het eerste Europese tv-merk te zijn dat deze verbeterde Smart TV-ervaring kan aanbieden.

Philips tv’s worden krachtige gameterminals

Door de beschikbaarheid van games in de Google Play Store kun je nu je Philips Smart-TV omtoveren tot een krachtig game-apparaat. Dit is naast de inzet van het snelle Android besturingssysteem ook te danken aan het gebruik van een nieuwe krachtige quad-core processor in de Android Smart TV’s.

Soepele interconnectie met smart devices

Een ander groot voordeel aan het gebruik van het Android platform is de compatibiliteit met verschillende, op Android gebaseerde, apparaten., zoals smartphones en tablets. Door de overeenkomst in het besturingssysteem kunnen er vele handige functies worden gebruikt vanaf mobiele apparaten naar de Smart TV’s. Apparaten die gebruik maken van Apple’s iOS besturingssysteem hoeven zich geen zorgen te maken, want de probleemloze connectiviteit tussen deze apparaten en de Philips Android Smart TV blijft onveranderd.

Philips tv's met Android

Redactie

De redactie van Tech365 zorgt iedere dag voor het laatste nieuws op het gebied van Tech, Lifestyle en Trends. Heb je een nieuwstip voor ons? Neem dan gerust contact op via redactie@tech365.nl

Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Privacy opties

Wijzig je voorkeur voor het bijhouden van gegevens op tech365.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen